ORGANIZOVANIM akcijama prekinut švercerski lanac mesa uvezenog sa teritorije AP Kosova!!!

  • Hronika Srbije

27/09/2018

[views]

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini zaplenili su oko 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu i pet osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u nabavci ovog mesa.

Uhapšeni su S. P. (1972), odgovorno lice preduzeća „Pavlović“ sa područja Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, i M.D. (1984), odgovorno lice preduzeća „AM Trgotrans 08“ iz Užica, osumnjičenog za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu

Policija je uhapsila i D. G. (1980) iz Ćuprije, M. M. (1981) iz Paraćina i M. S. (1987) iz Raške osumnjičene da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Krivičnom prijavom obuhvaćene su još dve osobe, od kojih se jedna već nalazi u pritvoru, a za drugom policija traga.

>

Postoje osnovi sumnje da je S. P. sa M. D. nabavio meso i mesne prerađevine bez dokaza o poreklu, radi dalje prodaje kupcima za gotov novac.

Kako se sumnja, nabavljeno meso je sa AP Kosovo i Metohija više puta dopremano do preduzeća „AM Trgotrans 08“, gde je pripremano za dalju prodaju.

D. G., M. M. i M. S. su, kako se sumnja, obezbeđivali nesmetan transport mesa do preduzeća „Pavlović“ tako što su vozaču, za kojim policija intenzivno traga, javljali o kretanju policije na putu od Užica do Ćuprije.

Policija je u hladnjači preduzeća „Pavlović“ pronašla oko 31,4 tone mesa, a u hladnjači preduzeća „AM Trgotrans 08“ oko 4,5 tone, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 12,6 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

HRONIKA SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA ĆUPRIJA VESTI GRADA PARAĆIN