Izjava Slobodanke Osmajić, načelnice Odeljenja za upravne poslove Policijske uprave u Novom Sadu !!!

  • Policijska uprava Novi Sad

25/01/2020

Izjavu prenosimo u celosti:

„Ovim putem obaveštavam građane da su tvrdnje Janka Veselinovića na društvenim mrežama, u vezi produženja elektronskog potpisa u Policijskoj upravi Novi Sad, u potpunosti neistinite.

Netačno je da je nemoguće produžiti elektronski sertifikat bez prethodnog zakazivanja termina, da je zbog toga potrebno doći ujutru od 7 do 7,15 časova, kao i da trenutno ne radi elektronsko zakazivanje termina putem portala E-uprava.

Istine radi, termini za dobijanje elektronskih sertifikata mogu se zakazati elektronskim putem na portalu, a dnevno je u PU Novi Sad slobodno ukupno 77 termina. Da ovaj portal radi, najbolje govori činjenica da je, za danas, putem njega bilo zakazano 29 termina, juče 28, a prekjuče 23.


Takođe, u zavisnosti od interesovanja građana i raspoloživih kapaciteta, dnevno se izda i veći broj elektronskih sertifikata, od broja mogućih zakazivanja elektronskim putem. Tačnije, i građani koji lično dođu u prostorije Policijske uprave, u bilo koje doba radnog dana, mogu dobiti pomenute sertifikate.

Primera radi, juče je izdato ukupno 97 sertifikata, a elektronskim putem je, kako sam već naglasila, bilo zakazano svega 28 termina. Odnosno, 69 građana je dobilo sertifikat, iako nisu imali zakazan termin putem portala E-uprava.

Takođe, podsećam građane da, u Policijskoj upravi Novi Sad, šalteri za izdavanje elektronskih sertifikata, kao i ličnih dokumenata, rade svakog radnog dana od 7 do 21 sat, kao i subotom od 8 do 16 časova.“

HRONIKA VESTI GRADA NOVI SAD