NAKON DUGE I TEŠKE bolesti preminuo pevač Sinan Sakić

01/06/2018

Poznati pevač Sinan Sakić preminuo je danas nakon borbe sa teškom bolešću. 

Sinan je rođen 13. oktobra 1956. godine u Loznici.  Počeo je karijeru pesmama „Rastanak kraj reke“ i „Sreli smo se mnogo kasno“ 1978. godine. Do 2017. godine Sinan je izdao 29 muzičkih albuma.

Foto: printsreen-youtube

Među prvim hitovima bile su pesme „Miko, druže moj“ i „Janičar“ sa albuma iz 1982. godine. Njegovi najveći hitovi do sada su: „Ej od kad sam se rodio“, „Sudbina me na put šalje“, „Zaljubljen u tebe“, „Izađi na pet minuta“, „Reci sve želje“ i još mnogo drugih pesama.

Podsetimo, pre dvadesetak dana, Sakić je iz Kliničkog centra Srbije prebačen u privatnu beogradsku kliniku, na zahtev porodice. Supruga folk zvezde Sabina došla je u KCS sa sinovima Ernestom i Alenom, zahtevajući da se pevač odmah otpusti iz bolnice, kako bi ga odveli na magnetnu rezonancu u privatnu kliniku. Međutim, lekari su se tome usprotivili, zbog pevačevog lošeg zdravstvenog stanja, koji je već 18 dana u bolnici na pripremama za transplantaciju jetre.

Hteli su da izgleda kao da izvodim Sinana na svoj potpis, a ne sa otpusnom listom, ali ja to nisam dozvolila – rekla je tada Sinanova supruga Sabina.

Ali to se pretvorilo u pravu dramu! Pevačev sin Ernest je insistirao na tome da njegov otac bude otpušten iz KCS, ali se ponašao neprimereno, zbog čega je osoblje bolnice pozvalo obezbeđenje, a kasnije i policiju, koja ga je s lisicama na rukama izvela iz te zdravstvene ustanove. 

Čuveni folk pevač primljen je u bolnicu 27. aprila, a posle ispitivanja lekari su ustanovili da mu je neophodna transplantacija jetre.

https://youtu.be/ErZneqbs-Yo

Prošle godine su mu ugrađeni stentovi u žučne kanale, ali su lekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, posle pregleda, ustanovili da to nije trajno rešenje i da će morati na transplantaciju jetre.

ESTRADNI KUTAK