Zlatibor očekuje oko 30.000 gostiju za novogodišnje praznike!!!

 

  • Izvor:

08/12/2017

Beograd, 8. decembar 2017 – Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, sa četiri besplatna novogodišnja koncerta, nagradiće sve posetioce Zlatibora koji su doprineli da ova planina sa okolinom bude zvanično najposećenije turističko mesto u Srbiji tokom 2017. godine – izjavio Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibora, napominjujući da je Zlatibor ove godine posetilo pet odsto više turista i da je broj stranih turista povećan za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine. Novogodišnji program počinjemo 29. novembra koncertom „Riblje čorbe“, naredne večeri nastupa Toni Cetinski a u novogodišnjoj noći sve posetioce će zabavljati Jelena Tomašević i trubački orkestar Marka Gligorijevića – rekao je Živanović, najavljujući novogodišnju turističku ponudu i dodao da će prvog dana nove godine nastupiti „Leksington bend“ na Kraljevom trgu u centru Zlatibora.

vanović je istakao da su svi turistički lokaliteti spremni za zimsku sezonu, a turistički sadržaji biće prilagođeni gostima i posetiocima Zlatibora, tako što će u okviru „Dino parka“ biti aktivno veliko klizalište, nekoliko staza za sankanje i ski-škola za decu. „Avantura park“ će omogućiti konstantno skijanje i sankanje sa svojim sistemom za veštačko osnežavanje, a zvanična ski sezona na Zlatiboru kreće 21. decembra dok će dnevna cena ski-pasa na skijalištu Tornik biti ista kao prošle godine i iznosiće 1.950 dinara – dodao je Živanović.

Podršku naporima Turističke organizacije aktivno pruža opština Čajetina razvojem nekoliko projekata, kao što su izgradnja zlatiborske gondole, od centra Zlatibora do planine Tornik, završetak radova na izgradnji kulturnog centra i najaktuelnija kupovina sportske hale, sa svim pratećim smeštajnim i zabavnim kapacitetima – izjavio je Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina i izrazio očekivanje da će Zlatibor tokom novogodišnjih praznika posetiti oko 30.000 gostiju.

Član benda „Riblja čorba“ Miroljub Miša Aleksić najavio je odličan provod, naglasivši da će povodom obeležavanja 40 godina postojanja, najveći deo programa biti stari hitovi, ali će predstaviti i tri pesme sa novog albuma, čije se izdavanje očekuje u martu naredne godine.

Zvezda novogodišnje večeri Jelena Tomašević navela je da će izvesti šarolik muzički program od popa, preko roka do obrada u tradicionalnom stilu i da će posle više godina nastupati na Zlatiboru, na kome često boravi sa porodicom. „Pevaću, kao i do sada, za decu, mame i bake“ – zaključila je Tomaševićeva.

Arsen Djuric, zamenik predsednika opstine Cajetina
Jelena Tomasevic
Predstavljanje turisticke ponude Zlatibora 2
Predstavljanje turisticke ponude Zlatibora
Vladimir Zivanovic, TO Zlatibor

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

EKONOMIJA