Vučić porucio danas zaposlenima u prosveti da će veoma brzo imati veće plate!!!

 

Vučić poručio je danas zaposlenima u prosveti da će veoma brzo imati veće plate!!!

01/09/2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas zaposlenima u prosveti da će veoma brzo imati veće plate i da će se gledati da imaju što bolje uslove za rad

čić je to rekao u obraćanju učenicima i nastavnom osoblju Tehničke škole i Gimnazije „Mile Arsenijević Bandera“ u Majdanpeku.

On je zamoilio učenike i zatražio od njih da budu marljivi i vredni da više rade i uče i slušaju nastavnike ali i da će se gledati da svima onima koji ih uče i učestvuju u tom procesu bude bolje i imaju bolji materijalni položaj i uslove rada.

„Imaćete veoma brzo svi, ne velike i ne dovoljne, ali svakako veće plate nego ikada“ poručio je Vučić prosvetnim radnicima.

Predsednik Srbije je zamolio učenike i da čuvaju školu, naveo da će neko posle njih takođe tu učiti i odrastati i da ne dozvole da škola izgleda kao što je do skora bila.

On je rekao i da im znanje niko ne može oduzeti, da će se svi zalagati da im uslovi za rad budu što je moguće bolji i da će se brinuti o njihovom razvoju i obrazovanju, pomagati koliko je god moguće „dok ne dođe vaše vreme da nas na svim ovim mestima zamenite“.

Ukupna vrednost radova je 1,2 miliona evra.

Na zgradi u kojoj se nalaze obe škole, urađena je fasada, zamenjena kompletna stolarija, nabavljena nova oprema i inventar, a zamenjen je i sistem grejanja pa će se učenici ubuduće, umesto na mazut, grejati na pelet.

Obe škole pohađa ukupno oko 400 učenika.

VUČIĆ ĐACIMA: ZNANjE VAM NE MOGU ODUZETI

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa učenicima Tehničke škole u Majdanpeku, koja je zajedno sa Gimnazijom „Mile Arsenijević Bandera“ smeštena u renoviranoj zgradi, da im znanje niko ne može oduzeti.

Vučić je učenicima Četvrtog razreda Tehničke škole, ekonomski smer, rekao da je država uložila 1,2 miliona evra u zgradu škole, i poručio im da izaberu sami šta će da studiraju.

Kaže da je čuo u Engleskoj da 40 odsto motivacija učenika može biti veća kada je škola lepo opremljena i kada uče iz kvalitetnih udžbenika.

Rekao je mladima da razmišljaju kako mogu da doprinesu društvu i dodao da su obično najbolja rešenja ona koja zahtevaju mnogo truda i rada, a ne laka.

Na zgradi u kojoj se nalaze obe škole, urađena je fasada, zamenjena kompletna stolarija, nabavljena nova oprema i inventar, a zamenjen je i sistem grejanja pa će se učenici ubuduće, umesto na mazut, grejati na pelet.

U holu škole postavljena je izložba fotografija koja prikazuje kako je škola izbgledala ranije.

Obe škole pohađa ukupno oko 400 učenika.

Inače Vučić je seo u zadnju klupu kada je došao da razgovara sa učenicima.

Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak, koji je, takođe, posetio školu u Majdanpeku, rekao je da deca ne bi trebalo mnogo da čitaju, već više da imaju praksu.

Na to mu je predsednik Vučić poručio da polazi verovatno od sebe i da bi deca trebalo da imaju teoriju i praksu.

Pošto je Drobnjak posle toga seo pored njega, Vučić je ustao, i u šali, kazao da je „uvek bežao od takvih“.

Nakon razgovara sa učenicima Vučić je obišao fiskulturnu salu, gde je odigrao stoni tenis sa đacima.

U poseti školi u Majdanpeku nalaze se i ministar obrazovanaj Mladen Šarčević, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

VUČIĆ: JAVNI DUG SPUŠTEN NA 64,4 ODSTO

JAVNI dug Srbije je spušten i na današnji dan iznosi 64,4 odsto, izjavio je danas predsednik Srbija Aleksandar Vučić.

„Na današnji dan nam je javni dug, verovali ili ne, 64,4 odsto. Kada sam postao premijer bio je 76 odsto“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je podsetio da je javni dug 2012. bio 56 odsto i da je došao do 76 odsto jer su morale da se isplatne neke obaveze koje su nametnuli neki drugi.

„Računamo da možemo da se približimo na nivo mastrihta kao država i da budemo, što bi naš narod rekao – na zelenoj grani i da više nemamo nikakvog problema sa zaduživanjem i da više nemamo nikakvu stopu rizika pri uzimanju novca na finansijskom tržištu i Srbija je spasena“, naglasio je Vučić.

VUČIĆ: VAŽNO DA IMAMO SVOJU RUDU

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se sada isplati imati rudnike bakra i dodao da je važno da imamo našu rudu zbog BDP-a, kako ne bismo gubili, već zarađivali veliki novac.

Vučić je, prilikom obilaska površinskog kopa Rudnika bakra Majdanpek – „Južni revir“, ukazao da danas tona bakra staje 6.700 dolara, a pre tri godine je bila 4.000.

On je ukazao da se prognozira da će cena rasti na do 7.300 dolara po toni, te naveo da treba da se pripremamo već sada za pad cene bakra za par godina.

Visoka cena bakra otvara mogućnosti da ubrzamo sopstvene reforme i ulaganja u Cerovo koje je, kako ukazuje, za nas najvažnije.

Ocenio je da ove godine neće biti ostvaren rast po pitanju bakra za 12 odsto, ali će biti za 4.000 tona više, što je rast od 7 do 8 odsto, koji predstavlja napredak.

„Sledeće godine ako bude 7.000 do 7.500 tona više to će biti od velikog značaja za celu zemlju“, naglasio je Vučić.

Rekao je da su ranije vlade donosile odluke da eksploataciju i istraživanja rude daju strancima, te da je danas nešto više od 50 odsto naše rude u topionicima.

„Važno je da imamo našu rudu zbog BDP da ne bismo gubili već zarađivali veliki novac“, podvukao je Vučić.

On je istakao da danas imamo prilike da uložimo novac u ono od čega zarađujemo.

„RTB Bor ne bi mogao da plaća bilo šta da nije ova cena bakra. Moramo da se spremimo za trenutak kada cena bakra bude neuporedivo niža i zato sam za suštinsku transforamiciju. Dzrzava će pomagati ali novac mora pamentno i dobro biti utrošen“, objasnio je on.

Ocenio je da je RTB najveća fabrika na istoku Srbije, ali konstatovao i da i dalje u Majdanpeku imamo više radnika u inostranstvu nego u toj opštini, te je i dalje najveći problem demografija našeg življa.

Zahvalio se rudarima za sve što čine za budućnost Srbije, rekavši da je ceo rad RTB Bor važan za celu zemlju.

Ukazao je da su mašine koje rade u Majdanpeku deo dogovora postignutog tokom posete Belorusiji.

„Uspeli smo da nađemo vrhunske mašine koje mogu da nose 220 tona“, objasnio je Vučić.

Rekao je da je za sklapanje specijalnih kamiona, dampera, potrebno sedam dana, te da očekuje da će još više naših stručnjaka doći iz Tehničke škole, koju je prethodno posetio.

Osvrnuo se i na zaposlene rekavši da je pitao bageristu iz rudnika šsta očekuje, pošto on obavlja veoma odgovoran i težak posao.

„On ima platu od 65.000 dinara. Nadam se da ćemo oređenim promenama i povećanjima, pre svega u javnom sektoru dostići da prosečna plata, koja je danas 406 evra uskoro bude na 450 evra. I to nije dovoljno, ali je bolje od 350 koliko je bilo pre tri godine“, kazao je Vučić.

VUČIĆ: SRBIJA NEMA VELIKIH PROBLEMA U EKONOMIJI

SRBIJA nema velikih problema u ekonomiji, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Majdanpeku i dodao se sve u našoj privredi dobro odvija, bez velikih problema, te najavio značajno uvećane penzije i plate u javnom sektoru.

Predsednik Vučić je rekao i da će privredni rast svakako biti veći od četiri odstonaredne godine.

„Stvari idu dobro, nemnamo mi velikih problema u ekonomiji. I da nam ove godine bude privredni rast dva ili 2,5 odsto sledeće godine će da nam bude veći od četiri odsto zbog niže osnovice. Imamo ubedljivo najbolje sve parametre, od nivo nezaposlnosenosti, spoljnotrgovinskog deficita odnosno pokrivenosti uvoza izvozom, apsloutno sve ide odbro“, naveo je Vučić.

Kako kaže, potrošnja će biti uvećana kao treći stub na kome se zasniva rast u godinama pred nama, „onog sekuda kada se plate i penzije povećaju.

„A, mogu da se nadaju ozbiljnim povećanjima i poenzioneri i svi zaposleni u javnom sektoru. To će znaciti i za privatnike značajne. A, ljudi koji imaju najamanja primanja imaće značajno povećanje cene rada. Nismo mi to mojojm odlukom uradili već odgovornim i disciplonovanim ponašanjem.Za to su građani zaslužni, oni su verovali da težak rada i strpljenje donosi rezultat, a ne laka rešnja. Lakoverni su oni koji veruju da je to pitanje odluke u jednom kabinetu“, naglasio je Vučić.

VUČIĆ: DRŽE PRIDIKE ONI ŠTO SU KRIVI ZA GUBITAK ARBITRAŽE

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da slučaj gubljenja arbitraže – po kojoj Srbija treba da plati 40 miliona dolara grčkom Mitilineosu zbog RTB Bora pokazuje licemerje onih koji sada drže pridike vlasti, a sami su krivi za taj slučaj.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara rekao da je znao za taj slučaj od početak, kada je postao premijer i da je država mogla da dogovori poravnjanje, na primer, da plati 35 miliona dolara, ali da bi onda svi rekli – što si dao 35 miliona i treba da ideš u zatvor kada bismo dobili sve arbitraže i sudske postupke.

„Svi smo licemeri najgore priorode, niko neće objektivno da sagledava stvari. Znao sam oko tog slučaja šta su sve uradili u prethodnom periodu i koliko su gluposti napravili i sada nam sada nam oni drže pridike“, naveo je Vučić.

Kaže Vučić, rekli bi možda – što si dao 35 miliona kada si mogao 30 itd, a za pet miliona mogu da se kupe, na primer, dva dampera za rudnik i slično.

„Kada se odluka donese onda je napadaju po svaku cenu“, naglasio je Vučić.

On je istakao, da treba da imamo normalne odnose u društvu i političare koji neće od sebe da polaze zato što znaju da su krali i otimali, pa misle da će neko drugi da otima, tek tada će neke stvari moći da se promene.

Mitilineos je pre nekoliko dana saopštio je da je Međunarodni arbitražni tribunal u arbitražnom postupku koji je pokrenula protiv Srbije, a povodom RTB Bora, doneo presudu u korist grčke kompanije koja traži obeštećenje.

Kako navodi Mitilineos, ne precizirajući o kom je arbitražnom sudu reč, tribunal je presudio da država Srbija isplati grčkoj kompaniji naknadu u iznosu od 40 miliona dolara.

VUČIĆ: PREGOVRAMO ZA RTB BOR, ALI NAM SE NE ŽURI

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da se pregovori za strateško partnerstvo u RTB Bor vode sa Kinezima, Rusima i drugima, ali da se trenutno državi ne žuri pošto nam ide na ruku skok cene bakra.

„Razgovaramo sa više njih, dolazili su i Rusi i Kinezi i još neki“, kazao je Vučić novinarima i dodao da će razgovori biti nastavljeni.

On je rekao da se radi na tome, ali da državi nije „preša“ pošto je trenutno izvanredna cena bakra, koji se prodaje po najboljoj mogućnoj ceni.

„Ali, nismo mi zaslužni za to već Kinezi koji imaju monopol i oni su podigli cenu bakra, koja ode u nebesa, dok je sve drugo ostalo nisko“, naveo je Vučić.

Predsednik ističe da imamo i najveće nalazište litijuma kod Loznice koje istražuje kanadska kompanija Rio Tinto, kao i da su bakar i litijum veoma traženi i da su potrebne ogromne količine za proizvodnju akumulatora za električne automobile.

PREGOVORI SA KINEZIMA ZA VELIKU INVESTICIJU U ZRENjANINU

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da se sa Kinezima pregovara o ogromnoj investiciji koja bi bila u Zrenjaninu, ali da još ne može da otkrije detalje, kao i da bi to bila jedna od najvećih investicija u zemlji.

„Razgovaramo sa Kinezima svakog dana i pokušavamo da obradujemo Zrenjanin koji, osim Drekslmajera, nema nijednu novu fabriku“, kazao je Vučić novinarima.

On ističe da bi to bilo veoma značajno za srednji Banat pošto se prazni u poslednjih dvadesetak godina, a za tu investiciju bi bile vezane i okolnne opštine, Zzitište, Sečanj i druge.

„Radimo na ogromnoj investiciji i imamo 50 odsto šanse da ona dođe u našu zemlju i išla bi u Zrenjanin, to bi bila jedna od najvećih investicija“

Vučić je rekao i da država polako i sigurno podiže jug Srbije i da je vlada u prethodne dve ili tri godine od sedam fabrka u Nišu dovela šest.

„U Leskovcu to, takođe, napreduje, u Vranju napreduje, u Vladičinom Hanu ide odlično, u Lebanu otvramo novu fabriku, Žitorađa prvi put dobija novu fabriku. Bela Palaka uskoro dobija fabriku za oko 150 ljudi… Podižemo polako jug i jugoistok Srbije“.

On je rekao da će gradonačelnik Zaječara Boško Ničić imati punu podršku vlade i da je sa njim razgovrao o više projekata, kako da se naprave putevi, kako da se razvije turizam, uloži u većarstvo i povrtarstvo.

U Kranjaževac, prema njegovim rečima, mora još da se uloži, u put oko Kalne, kao i u Boljevac.

Vučić je poručio da Zaječar i Bor kao i ceo istok Srbije mogu da računaju na veliku pomoć države.

Ističa je RTB Bor srce tog dela Srbije.

„Ako uspemo da unarpedimo i ako je moguće da nam prihodi umesto 320 miliona dolara na godišnjem nivou pređu 500 milona onda nećemo imati problema sa bilo čim u istočnoj Srbiji“, ističe Vučić.

On je najavio i rekonstrukciju tzv. Dunavske magistrale.

„Uskoro nam kreće i potpuna rekonstrukcija 70 km puta Donji Milanovac – Kladovo, videćemo da uradimo još Donji Milanovac – Golubac – Veliko Gradište, a onda i do Kostolca i Požarevca i da time otvorimo privredno tu, kako smo je ranije zvali, Dunavsku magistralu“, istakao je Vučić.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

EKONOMIJA