SUBVENCIJE ZA EKOLOŠKA VOZILA

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor: novosti.rs

SVI zainteresovani građani i pravna lica, kao i preduzetnici u Srbiji, koji žele da kupe električna ili hibridna vozila mogu da podnesu zahtev za subvenciju Ministarstvu za zaštitu životne sredine do 31. oktobra, a Vlada je za ovu pomoć iz budžeta ove godine namenila 150 miliona dinara.

Foto: pixabay

LJubitelji mopeda i tricikala imaju pravo na pomoć za kupovinu u vrednosti od 250 evra, a zainteresovani za motocikle, teške tricikle, kao i lake i teške cetvorocikle, mogu dobiti subvenciju od države u iznosu od 500 evra, prenosi portal novosti.rs

Za četvorotočkaše koji imaju najviše devet putničkih mesta, kao i za teretna vozila čija masa ne prelazi 3,7 tone, a koja imaju isključivo električni pogon, državne subvencije iznose do 5.000 evra.

U Uredbi je navedeno da se subvencijom od 3.500 evra pomaže kupovina vozila vrste M1 i N1 koja se pokreću na hibridni pogon, uz obavezu da se punjenje može ostvariti i iz spoljnog izvora električne energije. Takođe, 3.500 evra dobija se za kupovinu električnih M1 i N1 vozila sa ugrađenim sastavom za produženje autonomije kretanja sa emisijama CO2/km do najviše 50 g/km.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor:

Pasus1

Pasus2

Pasus 3

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA