Rekonstrukcija fiskulturne sale i OŠ „Đura Jakšić“ – Plažane !!!

12/11/2019

Despotovac-Predstavnici lokalne samouprave Despotovac obišli su tekuće radove na rekonstrukciji fiskulturne sale u OŠ „Đura Jakšić“ – Plažane.


Rekonstrukcija obuhvata zamenu krovne konstrukcije, stolarije, fasadne radove, potpunu adaptaciju enterijera, kao i izgradnju novog sanitarnog čvora u okviru fiskulturne sale.

Radovi su vršeni i na samoj zgradi škole, gde je dograđen deo u kom je smešten mokri čvor koji do sada nije postojao u okviru zgrade škole,a čijom izgradnjom će se rešiti problem koji je ova škola imala dugo godina.

reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)


„Ovim projektom postignuto je mnogo za ovu školu. Devedeset dvoje učenika koji pohađaju ovu školu nije imalo mokri čvor u sklopu škole. Nakon dogradnje i adaptacije tog dela zgrada rešen je taj problem koji je postojao od kad postoji ova škola“, rekao je predsednik skupštine opštine, dr Zlatko Marjanović.

Nosilac ovog projekta je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a vrednost projekta je 12,5 miliona dinara.

Pored rekonstrukcije fiskulturne sale u OŠ „Đura Jakšić“ je sproveden i projekat „Zamena podnih obloga u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“, Plažane“, na osnovu kog su dobijena sredstva za zamenu podova u školi, a koji je odobren od strane Ministarstva pravde.Vrednost ovog projekta je bila 1,8 miliona dinara.

EKONOMIJA VESTI GRADA DESPOTOVAC