Od danas je počeo drugi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“!!!

  • Izvor: novosti.rs

01/02/2018

STANOVI, automobili, krupna bela tehnika samo su deo nagrada koje će se deliti građanima u novom krugu igre „Uzmi račun i pobedi“. Ovaj put, nagradni fond biće duplo veći u odnosu na prošlu godinu, ali će i izvlačenja biti tokom dva meseca, u dva ciklusa – martovskom i aprilskom.

trong>Vlada Srbije danas je pozvala građane da počnu da šalju koverte sa prikupljenim fiskalnim računima ili slipovima od plaćanja karticom. Glavna novina je što koverte za slanje računa više neće biti tipske, već će građani moći da šalju račune i slipove u kovertama bilo koje boje, oblika i veličine. One će se predavati na šalterima „Pošte Srbije“ i na njih se neće naplaćivati poštarina. Takođe, umesto adrese primaoca treba navesti samo „Uzmi račun i pobedi 2018“. U igri mogu da učestvuju svi računi i slipovi izdati od 1. januara ove godine.

– U kovertama se šalje po deset fiskalnih računa ili deset slipova od plaćanja karticama, odvojeno, u minimalnom iznosu od 100 dinara – istakao je Vukašin Grozdić, iz kabineta premijerke Srbije, zadužen za nagradnu igru. – Zakonska obaveza je da u nagradnim igrama mogu da učestvuju samo punoletne osobe, tako da bake i deke ne mogu da šalju koverte na ime unuka, jer će one biti diskvalifikovane. Na kovertama treba navesti ime i prezime, važeću adresu iz ličnog dokumenta, i kontakt telefon.

Grozdić ističe da će ove godine nagradna igra trajati duže, a da će tačni datumi izvlačenja i fond nagrada biti objavljeni 15 dana pre početka. Očekuje se da prvo izvlačenje nagrada bude u martu.

Za razliku od prošle godine, direktni priređivač nagradne igre biće – Vlada Srbije.

I ovaj put za nagrade će se „boriti“ i opštine i gradovi. Njima će, prema rečima ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića, sledovati ukupno 200.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

– Devet lokalnih samouprava, čiji građani budu najažurniji u slanju fiskalnih računa i slipova, dobiće po 23.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, za realizaciju projekata i opremanje objekata od javnog značaja – istakao je Ružić. – Ovaj put, biće po tri pobednika u tri kategorije: male, srednje i velike lokalne samouprave, a rezultati će se meriti u odnosu na broj poslatih koverata po glavi stanovnika, ali će se u obzir uzimati i kupovna moć u konkretnoj opštini i prosečna zarada.

BRNABIĆ: SUZBIJANjE SIVE EKONOMIJE

SUZBIJANjE sive ekonomije jedan je od najvažnijih prioriteta Vlade Srbije, zbog čega su 2017. i 2018. proglašene godinama borbe protiv sive ekonomije i zbog čega je pokrenuta realizacija mera i aktivnosti Nacionalog programa za suzbijanje sive ekonomije – istakla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić. Kako je istakla, četiri ključna pravca delovanja su unapređenje efikasnosti inspekcijskog nadzora, uvođenje podsticaja za legalno poslovanje, smanjenje birokratije i jačanje poreske kulture:

– Jedna od važnih mera nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije je i nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“.

EKONOMIJA