Fabrike šinskih vozila „Goša“ ponovo su obustavili proizvodnju!!!

27. маја 2017.

Pošto radnici nekadašnjeg giganta iz Smederevske Palanke nisu primili obećani novac, ponovo su obustavili proizvodnju. Poslednji rok za isplatu 30.000 dinara bio je 25. maj

POŠTO nisu u roku primili obećanu isplatu od po 30.000 dinara, radnici Fabrike šinskih vozila „Goša“ ponovo su obustavili proizvodnju.

Po potpisanom sporazumu s poslovodstvom, poslednji rok za isplatu 30.000 dinara bio je 25. maj. Kako isplate nije bilo, doneta je odluka da se štrajk „odmrzne“. Ova isplata bila je prva stavka sporazuma.

– Štrajkački odbor je bio u stalnom zasedanju. Štrajk smo i zamrzli da ne bismo došli u situaciju da ponovo budemo prevareni. Sada radnici neće više da popuštaju. Kada prvi, najlakši zahtev nisu ispoštovali, šta možemo da očekujemo dalje – kaže Bojan Đorđević iz štrajkačkog odbora.

Ostali zahtevi radnika su isplata zaostalih zarada u 16 rata, da ubuduće plate budu isplaćivane mesec za mesec, garancije da će im biti povezan radni staž i uplaćivani doprinosi za penziono i socijalno osiguranje.

Radnicima se duguje oko 600.000 dinara na ime neisplaćenih zarada, tri godine nisu uplaćivani doprinosi, a nemaju ni zdravstvene knjižice.

Slovački ŽOŠ je prodao firmu kiparskoj kompaniji krajem marta, ali ovde veruju da je reč o poslovnoj akrobatici i da isti vlasnik i dalje stoji iza „Goše“.

EKONOMIJA