Zašto Srbija ne bi mogla da ostane između Istoka i Zapada!!!

  • Izvor: novosti.rs

29/10/2017

Zašto Srbija ne bi mogla da ostane između Istoka i Zapada!!!  Prvi potpredsednik Vlade Srbije i minsitar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je danas izjavu američkog zvaničnika Brajan Hot Jia da Srbija „sedi na dve stolice“ i ocenio da je to glupost i da su neki u Stejt dipartmentu previše gledali „Rat svetova“ i naučnofantastične priče.

„Srbija radi i radiće u skladu sa svojim državnim i nacionalnim interesima bez obzira šta neko govori sa strane. Srbiju uopšte ne interesuju tuđe stolice, niti ima dve stolice, već samo jednu, a to je Srbija“, jasan je Dačić.

Dačić ne vidi zašto Srbija ne bi mogla da ostane između Istoka i Zapada.

„Nismo mi neutralni u tom smislu, već u vojnom“, rekao je on.

Poručio je da status Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu ne zavisi ni od SAD ni Rusije, već samo Srbije.

Podsetio je da mnoge međunarodne institucije u Srbiji imaju odrđeni status u skladu sa Bečkom konvencijom, a za Centar u Nišu, pojasnio je, nikada nije bilo predviđeno da dobije diplomatski status, već da samo zaposleni dobiju status službenika u ambasadi.

Ako će Rusija da šalje svoje špijune, pa valjda neće da ih šalje u statusu službenika kao što je kafe kuvarica, baštovan ili domar. Valjda će ih slati na više funkcije“, rekao je Dačić.

Istakao je da u tome centru ima pet Srba, četiri Rusa i jedan pas.

„Ako je to nešto oko čega Amerika treba da se plaši onda mislim da je ovaj svet došao do svoje antiteze“, zaključio je Dačić.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

DRUŠTVO