Za početak, niškim aerodromom rukovodiće država, Ministarstvo saobraćaja, a onda mogu i „Aerodromi Srbije“!!!

11/04/2018

[views]

Na pitanje da li je osnivanje preduzeća „Aerodromi Srbije“ u vezi sa tim što država preuzima niški aerodrom, ministarka Mihajlović je odgovorila:

– Preduzeće „Aerodromi Srbije“ je formirano još pre dve godine i svi manji aerodromi treba da budu deo tog preduzeća jer je to mnogo jednostavniji način da se strateški investira. Za početak, niškim aerodromom rukovodiće država, Ministarstvo saobraćaja, a onda mogu i „Aerodromi Srbije“.

style=“text-align: center;“>foto printscreen youtube

Savetnik za strane investicije Milan Kovačević smatra da aerodrom „Konstantin Veliki“ ima dobru perspektivu, bez obzira na to da li je njegov vlasnik grad Niš ili država.

– Niš je napravio analizu da će se povećavati broj putnika i da će profit rasti. On bi mogao da privlači putnike s Kosova, iz Makedonije – kaže on i smatra da aerodrom treba da se razvija iz svog profita ili kredita, a ne državnim novcem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će uskoro posetiti Niš, kao što je ranije najavio, zbog svih dešavanja posle odluke da se aerodromom „Konstantin Veliki“ da državi na upravljanje.

„Idem u Niš uskoro i rešavamo tamo sve“, rekao je kratko Vučić, a odgovarajući na pitanje novinara o tome da neki opozicionari odlaganje sednice Skupštine grada Niša na kojoj je trebalo doneti tu odluku vide kao svoju pobedu, kaže: „Neka se raduju“.

DRUŠTVO