UPRAVLJANJE OBJEKTIMA- Od nedavno je uvedena naknada za plaćanje za investiciono održavanje zgrada !!!

  • Autor, foto : Prokić Saša

19/12/2019

“Upravljanje objektima” je firma Iz Jagodine koja radi na održavanju zgrada i u relativno kratkom roku ima ukupno oko 50 zgrada u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu.

Stanari zgrada koje održava ova firma su po našoj anketi zadovoljni i imaju samo reči hvale za ovu firmu.

Od mnogih zgrada u pomenutim gradovima koje su bile stare i neodržavane, sada, godinu dana kasnije, izgledju mnogo lepše i  uredjenije.

Dragan Kovačević, vlasnik ove firme, u jednom od naših razgovora vodi se time da prvenstveno stanari zgrada budu zadovoljni i na poboljšanju urednjena i izgledu, kako unutrašnjeg, tako i spoljnog dela zgrade.


Od košenja trave, grabuljanja lišća, što se tiče spoljnog dela zgrade, pa do pranja hodnika vodom i hemijskim sredstvima, naravno brisanja paučine, preglednosti hodničkog osvetljenja, i kada  dodje do zapušavanja sanitarnog čvora u kupatilima, ova firma (Upravljanje Objektima) radi sve. Zato se i broj zgrada za održavanje povećava u ovoj fimi.

Od nedavno je uvedena naknada za plaćanje za investiciono održavanje zgrada a cena po kvadratu je prema tabeli koje je odredila lokalna samouprava  a to zavisi od starosti zgrade..

Po novom zakonu, po opštinskoj odluci, ovo je investicioni fond, odnosno rezervni fond zgrade, i on se upotrebljava u hitnim sluučajevima, i po odluci skupštine zgrade.

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA VESTI GRADA JAGODINA VESTI GRADA PARAĆIN