U OŠ Vuk Karadžić učenici imaju i edukativne radionice !!!

  • Autor: Ž. Prokić

08/12/2019

Od početka nove školske godine učenici ponovo imaju u okviru razredne nastave i razne edukativne radionice.


Na televiziji se veoma često mogu čuti vesti koje izveštavaju o nasilju koje je sve više prisutno u skoro svim sferama života.

Zato se sve više i u školama govori o načinima kako prepoznati, kako reagovati i kako sprečiti nasilje, pogotovu medju učenicima, ukoliko do toga dodje.


suncica2_o (600 x 130)
suncica3_o (600 x 130)

Nastavnica Jelena Matić je samo jedna od onih koja redovno na času razredne nastave sa svojim djacima razgovara i o ovoj temi.

„Cilj radionica je da učenici nauče da poštuju jedni druge, da uvažavaju različitosti, pričamo o tome kako da na miroljubiv mačin mogu da rešavaju sukobe i probleme, ukoliko do njih dodje, i da zajedno menjaju ono što im ne odgovara u medjusobnom odnosu. 

Naravno, na kraju ovih povezanih radionica vrlo je bitno da se naglasi da je svaki vid nasilja nedopustiv i da da se svako nasilje , ma kako benigno izgledalo, obavezno prijavi da bi se moglo reagovati na vreme u cilju suzbijanja istog“, rekla je natavnica Jelena za naš portal.

Inače, u osnovnoj školi Vuk Karadžić saradnja direktorke Vesne Vijorović sa nastavnicima je odlična, tako da se često održavaju i grupne radionice na relaciji nastavnici-učenici u kojima učestvuju svi, od učenika, nastavnika do direktorke, sve u cilju da se učenicima skrene pažnja na aktuelne probleme i pomogne u njihovom što lakšem rešavanju.

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA