U Opštini Topola održana nova, 4. vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije !!!

  • Izvor, foto :Opština Topola

09/08/2021

Topola-Danas je u skupštinskoj sali Opštine Topola održana nova, 4. vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Razmatrano je stanje u vodosnabdevanju na teritoriji opštine, kao i stanje u vezi sa virusom kovid 19.

Na sednici je konstatovano da je usled nedovoljnog dotoka vode, pored sela koja se nalaze na sistemu vodosnabdevanja i grad Topola uključen u restriktivne mere, odnosno isključenje vode.

Zbog stanja u rezervoarima gradska oblast će i narednih dana biti isključivana u periodu od 22 časa do 6 časova ujutru.

Trenutna potrošnja vode iznosi 33 l/s, dok je dotok svega 23,5. Ubrzano se radi na sprovođenju ugovora o priključku izvorišta “Krečana 3” koji daje oko 5 litara vode u sekundi i radovi će početi već u ponedeljak.

Premijerka Ana Brnabić je obaveštena o vanrednoj situaciji na delu teritorije opštine Topola i stanju sa vodosnabdevanjem, a samim tim i hitnosti realizovanja datih projekata baš kada je u pitanju pomenuto izvorište i rekonstrukcija vodovodne mreže u Varoš Topoli.

U tom pravcu za naredni utorak zakazan je sastanak odgovornih ljudi Opštine u Vladi Republike Srbije.


U toku sutrašnjeg dana stići će 7 naručenih cisterni za vodu. Preostalih 7 se očekuje u ponedeljak. One će biti postavljene na punktovima u sedam sela koja su u stanju restrikcije, odnosno koja se nalaze na sistemu vodosnabdevanja JKSP Topola.

Po izveštaju komunalne inspekcije i Vatrogasne jedinice građani se odgovorno ponašaju kada je u pitanju potrošnja vode, a takođe i kada su u pitanju paljevine na otvorenom. Vatrogasna jedinica je spremna. Trenutno stanje je mirno.

Deponija se periodično nasipa zemljom. U njenom krugu postoji instaliran hidrant.

Što se tiče zdravstvenog stanja stanovništva prouzrokovanog virusom kovid 19 apeluje se na opreznost. Poziva se na mere predostrožnosti – održavanje distance, nošenje maski i dr.

Situacija nije alarmantna, ali zahteva ozbiljnost naročito kada se ima u vidu da se posle proslava – slava, svadbi, veselja, ispoljava povećan broj kovid pozitivnih pacijenata.

DRUŠTVO VESTI GRADA TOPOLA