Teška životna priča Dejana Tojića iz Grabovice kod Kladova

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Darija Petrović

Dejan Tojić (33g) iz Grabovice kod Kladova je običan momak kao i svako drugi. Ali, Dejan ima veliki zdravstveni problem, ide na dijalizu već punih 18 godina.

Foto:privatna arhiva-uz odobrenje

“Kada sam imao 15 godina, počeo sam da idem na dijalizu i da se borim za svoj život.

Čekam već 18 godina na taj trenutak kada će me pozvati i reći da je pronađen donor i da ću otići na transplantaciju ”, otkriva Dejan za naš portal.
Iako je prošlo toliko godina, Dejan ne odustaje i posebno ističe da ima veliku podršku porodice. Za portal otkriva da mu je majka trebala donirati bubreg, ali situacija se iskomplikovala.

“I moja majka je 0+ grupa kao i ja, i kada smo saznali da može biti moj donor, bio sam srećan. Međutim, kada smo otišli na određene pretrage, majčina protenurija je bila visoka. Dozvoljena visina protenurije je 100, 200, dok je majci bila između 600 i 700. Dali su joj određene lekove koje je pila nedelju dana, a kasnije da dođe na kontrolu. Međutim, nakon nedelju dana, visina protenurije je ostala ista, te sam jedino mogao da se pomirim sa činjenicom da mi majka ne može biti donor”, kaže Dejan za naš portal.
Pored svoje bolesti, suočio se i sa bolešću svog oca, koju je, na svu sreću, njegov otac pobedio.
“Moj otac je operisao tumor na glavi ali i pored svoje bolesti sam se borio i da moj otac preživi. Hvala Bogu, uspeli smo da pobedimo i da otac ozdravi”.

Ali Dejanovim problemima tu nije kraj…

Zbog svega navedenog, Dejan ne može da radi, prima tuđu negu i pomoć. “ Želim samo da živim, da osnujem porodicu, da radim. Želim da budem kao i svi normalni ljudi”.
Na preglede i lečenje mora da ide za Beograd. Dejan nam je takodje naglasio da, s obzirom da njegova bolest svakodnevno napreduje, već par godina se bori i sa bolesti kostiju, te mora da koristi tablete kako bi usporio njihovo propadanje.
“Maštam o tome da ću se jednog dana probuditi, i da će me pozvati sa klinike i reći da su pronašli donora i da me očekuje transplantacija.
Iskreno se nadam da ću posle transplantacije, ako Bog da, imati svoju porodicu i biti srećan kao svi drugi ”, na kraju ističe Dejan,

Bez obzira na sve, Dejan je uvek raspoložen za razgovor, iako se bori sa teškom bolešću i neizvesnom budućnošću.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO