SUSRETI RUDNIČANA TRADICIONALNO PRVE SUBOTE U AVGUSTU!!!

  • Autor: MEDIA PS

06/08/2021

Tradicionalno, i ove godine će se održati susreti Rudničana, 51. po redu.

U suboru, 07. 08. 2021. godine biće održani Susreti Rudničana.  Svi oni kojima je Senjski Rudnik u srcu mogu da toga dana dodju na predivno druženje.

Poziv se posebno odnosi na mladje generacije RUDNIČANA koji do sada nisu dobijali pozivnice i samim tim nisu prisutvovali manifestaciji, da dodju i ne dozvole da se prekine jedn duga i lepa tradicija.

Program proslave  DANA RUDARA trajaće od utorka do subote.

U utorak, 3. avgusta, od 10 ČASOVA-Likovna galerija-Muzej ugljarstva u Saenjskom Rudniku, gde će svoje umeće oslikavanja rudarskih motiva pokazati umetnici iz Despotovca, a zatim će u 12 časova početi tradicionalni susreti penzionera.

U sredu, 4. agusta, od 10 časova nastaviće se Likovna kolonija u Muzeju ugljarstva u S. Rudniku, gde će svoje veštine pokazati umetnici iz Despotovca.

Zatim će se od 18 časova odigrati rukometna utakmica veterana izmedju RK REMBASA iz Resavice i RK TOPLIČANIN iz Prokuplja.

Iste večeri, u sredu, će se od 19,30 na letnjoj pozornici Doma kulture u Resavici igrati predstava Gradskog pozorišta iz Ćuprije „TOP OD TREŠNJE“.

Povezana vesthttps://media-ps.rs/drustvo/povodom-dana-rudara-u-muzeju-ugljarstva-u-senjskom-rudniku-otvorena-izlozba-slika-udruzenja-likovnih-umetnika-manasija-iz-despotovca/


U četvrtak, 5. avgusta, od 10 časova će se održati tekmičenje u rudarskoj disciplini i turnir u šahu-brzopotezni na terasi restorana Djula.

A već od 20 časova će se održati Etno koncert Duleta Resavca i grupe Stoiksi na letnjoj pozornici Doma kulture u Resavici.

U petak, 6. avgusta, na Dan rudara, već u 6 sati ujutru biće svečano miniranje zbog obeležavanja ovog rudarskog praznika.

A popodne, od 18 časova, odigraće se fudbalska utakmica izmedju FK REMBAS iz Resavice i FK JAGODINA iz Jagodine.

Posle toga, od 19 sati biće veče folklora, a gostovaće KUD Resavica, KUD Arandjelovac i FA Despotovac.

I zadnjeg dana manifestacije, 7. avgusta, od 10 sati održaće se GULAŠIJADA, takmičenje u spremanju gulaša, u kome će učestvovati 10 ekipa a biće ispred DIT-a.

Popodne, od 17,30 će se  igrati još jedna fudbalska utakmica, izmedju FK Rudar iz S. Rudnika i FK Sloga iz Despotovca.

I za kraj ove tradicionalne manifestacije, od 19 sati će biti održani Susreti Rudničana sa koncertom foljklora u Senjskom Rudniku, a u isto vreme, od 19 časova, će u Ravnoj Reci biti organizovani Susreti Ravnorečana.

Organizatori su zbog sticaja raznih okolnosti, osmislili da ovogodišnje okupljanje RUDNIČANA učinie drugačijim nego do sada . Razloga ima više. Najveći razlog za to je FK RUDAR i sudbina jednog od najstarijih klubova u Srbiji. Klub je do sada organizaciono i finansijski uspešno ispunjavao sve svoje obaveze koje proističu iz takmičenja u POMORAVSKOJ OKRUŽOJ LIGI, ali zbog raznih okolnosti neće biti u mogućnosti da dalje tako nastavi.  Iz tog razloga u želji da pomogne od totalnog propadanja i gašenja jednom od najstarijih klubova, organizator poziva sve na DONATORSKE SUSRTE RUDNIČANA. Celokupan prihod od donacija će biti uplaćen na raćun FK RUDAR. Najmanji iznos donacije je 1.000,00 dinara . Praćenje programa neće biti moguće ako prerhodno nije izvršena donacija.  Svi oni koji ne mogu da prisustvuju a žele da pomognu mogu to učiniti uplatom donacije na tekući račun FK RUDARA
br 200-2372070101899-96  Organizovani prevoz ove godine nije obezbedjen.

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA VESTI GRADA DESPOTOVAC VESTI GRADA JAGODINA