Sta se dešava sa klimom u opštini Topola-za pet dana tri puta obilne kiše sa gradom!!!

  • Autor: S.P./ MEDIA PS

24/05/2019

[views]

Iako je protivgradna  odbrana delovala svaki put kada su primećeni gradonosni oblaci,ipak  je priroda pokazala svoj loš danak i to u Topoli i selima ove opštine.

Za samo pet dana ovu opštinu je pogodilo tri puta ozbiljno nevreme koje je praćeno gradonosnim oblacima.

trong>Foto: facebook D.Jovanović

Prethodnih dana najgore je prošlo selo Šume, gde je šteta od grada ogromna, ali ni druga sela poput Goroviča, Zagorice, Masloševa, deo Plaskovca, ali i drugih sela nisu poštedjena ove prirodne nepogode.

Kako je na svojoj facebook stranici  objavio Dragan Jovanović, predsednik skupštine opštineTopola i narodni poslanik: 

„Opštinu  Topolu je oko18h zahvatilo veliko nevreme. Obilne padavine su napravile veliku štetu na svim putevima. Najgore su prošli ponovo meštani Bora i Mitrovčića koje je ponovo tukao grad i ono što nije uništio 30 aprila sada je dokusurio..

Sve rakete sa stanica na potezu Topola i Gornja Jasenica su ispaljene i više ih nema. Sinoć smo popunili sa oko 40 komada i sve je otišlo. Takodje, Dragan napisao na svom fb profilu: Hvala strelcima, borili su se lavovski, popunićemo stanice raketama narednih dana.

k.p.12345- (800 x 125)
prokic 221-(800 x 125)


Na sajtu RHMZ-a, navedeno je da se narednih dana očekuje sparno vreme sa temperaturom do i oko 30 stepeni, ali, na lokalnom nivou dolaziće do pojave obilnih pljuskova sa gradom do 25. juna.

Naš dopsinik iz Topole, Dragoslav Spasić je zabelezio svojim objektivom današnji pljusak, i kako je rekao, nada se da će ovo nevreme najzad zaobići Topolu i sela ove opštine jer, šta je mnogo mnogo je!!

Video: Dragoslav Spasić

Steta od ovih padavinama u topolskoj opštini je ogromna i  svi se nadaju da će ovome jednom doći kraj.

Dragan Jovanović je neko ko sa gradjanima ima komunikaciju ili lično ili sve što se uradi objavi na svom fb profilu, što je za svaku pohvalu, jer mali je broj  političara koji to radi transparenstno. 

Tako da ne sumnjamo da će i ovaj put biti uz svoje gradjane i probati da nadje najbolji način da se šteta koja je naneta ovom prirodnom nepogodom koliko toliko sanirana, jer meštani pomenutih sela koja su pogodjenja ovo prirodnom nepogodom uložili su ogoroman kapital koji je većim delom ove godine otišao u nepovrat..


DRUŠTVO VESTI GRADA TOPOLA