Snažna i hrabra vojska, opremljena i obučena, kao što je Vojska Srbije, garant je mira, slobode i nezavisnosti!!!

  • Izvor: novosti.rs

11/01/2018

Snažna i hrabra vojska, opremljena i obučena, kao što je Vojska Srbije, garant je mira, slobode i nezavisnosti, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin sa prijema povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

„Godina iza nas bila je godina u kojoj je Vojska Srbije (VS) pokazala svoju snagu, organizovanost, vrlinu. Jačali smo, unapređivali se, obučavali, naoružavali, opremali, ali, iznad svega- razmišljali o pripadnicima vojske“, rekao je ministar odbrane.

ispunjava sve svoje misije, ističe Vulin, uvek na prvom mestu brinući o miru, stabilnosti i sigurnosti zemlje, o bezbednom životu svakog građanina i da je vojska, kao i uvek u istoriji, tu da podeli dobro i loše sa svojim narodom, sa svojom zemljom, „da bude baš onakva kakva je naša zemlja i narod zbog koga je nastala – hrabra, ponosna, sigurna i iznad svega svoja“.

„Trudili smo se da popravimo matrijalni položaj naših pripadnika, povećali smo plate, dnevnice, obezbedili smo značajan broj stanova, a sada, zahvaljujući naređenju vrhovnog komandanta i podršci cele vlade, očekujemo da će biti pokrenut i proces masovne stambene izgradnje za pripadnike bezbednosnog sektora“, rekao je Vulin.

Ministar, koji kaže da je ponosan na svakog pripadnika vojske, kao najvažnijeg i najznačajnijeg dela VS „na njihov rad, samopregor, neumorni, žilavi, tvrdoglavi pristup svakodnevnom radu i shvatanju sveta, u kome nema mesta za reč neću i ne mogu, svet u kome se svaki dan iznova dokazuje koliko se voli Srbija i za nju živi, radi, uči“.

„Ovo je Vojska Srbije, vojska zemlje koja sama odlučuje o sebi, koja donosi svoje odluke, koja nikada drugima neće raditi ono što su činili njoj, zbog koje možemo da osećamo samo ponos i sigurnost, da su vremena pred nama vremena mira, sigurnosti, uspona i rasta“, rekao je Vulin na prijemu u Domu Garde.

Vojska je, kaže ministar, uvek bila tu, čuvala mir, način života, sigurnost, stabilnost i kada je bilo najteže, podvlači on, u trenucima migrantske krize i kada je trebalo braniti zemlju od elementarnih nepogoda – vojska je bila tu.

„Kao čuvar naše tradicije, najviših vrednosti, čuvar slobode, VS postoji zbog čuvanja slobode, prava našeg naroda da postoji, da govori svojim jezikom, piše svojim pismom, misli svojom glavom. Snažna i hrabra vojska, opremljena i obučena, baš takva kakva VS jeste i kakva će tek da bude, jeste garant mira, slobode i nezavisnosti i našeg prava da sami odlučujemo ko su nam prijatelji, a neprijatelji i nas sami onako prepoznaju i pronađu, i bez naše želje i volje“, kaže ministar.

Vojska je, tvrdi Vulin, kao i uvek u istoriji, delila sudbinu svog naroda i kada je bilo najteže i kada je trebalo štedeti i odricati se, VS je to činila, te zato danas, kaže ministar, „kada vidimo da su stvari u Srbiji krenule na bolje, da je i državna kasa punija, da više radimo i zarađujemo, država se zahvaljuje svojoj vojsci, pošto je obezbedila najveće povećanje baš pripadnicima vojske i tako što je obezbedila mogućnost da se školuju, napreduju, da ostanu duže“.

„Vojska svoj narod voli, baš koliko i narod voli svoju vojsku. Nema uspešne Srbije bez uspešne vojske, nema slobodne Srbije bez moćne i snažne vojske. Naša politika vojne neutralnosti podržana je politikom i voljom čitavog naroda, ali i snagom vojske da iza odluke o vojnoj neutralnosti stoji, da čuva našu slobodu, nezavisnost“, rekao je ministar odbrane.

Kako je naglasio, deca zbog kojih postojimo deca su koja će živeti u sigurnoj i slobodnoj Srbiji, jer je vojska moćna, sigurna, opremljena i naoružana.

„Dragi prijatelji, u ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, želim da vam čestitam Božić i Novu godinu i da vam poželim godinu koja će biti vredna ponavljanja, a mi u njoj vredni ponavljanja i sećanja. Živela Vojska Srbije, živela Srbija“, rekao je Vulin.

Na prijemu povodom novogodišnjih i božićnih praznika koji su organizovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković u Domu Garde, prisustvovali su diplomate, ministri u vladi, predstavnici Narodne skupštine, patrijarh srpski Irinej, predstavnici verskih zajednica i ličnosti iz kulturnog i javnog života.

DRUŠTVO