PUŠTEN U RAD MOST “STEVAN SINDJELIĆ” U SELU VOJSKA KOD SVILAJNCA

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor, foto:N. G.

U selu Vojska kod Svilajnca je otvoren most preko Velike Morave.

Most nosi ime velikog resavskog junaka Stevana Sindjelića.
Otvaranju mosta i svečanom puštanju u rad prisustvovalo je oko 5 000 meštana opštine Svilajnac, kao i drugih okolnih opština.
Svečano su most otvorili Miloš Vučević, predsednik Vlade Republike Srbije, Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, i ujedno su postavili tablu sa nazivom mosta.

Most „Stevan Sinđelić“ pogodan je i za teretni saobraćaj, a dugačak je 176 metara, širok 8,3 metara i nosivost mu je 45 tona.
Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da će izgradnjom ovog mosta ljudi biti mnogo bolje povezani sa auto-putem, Jagodinom i ostalim delovima Srbije , kao i da će lakše obrađivati svoju zemlju.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić istakao je da je most izgradjen u rekordnom vremenu, od 9 meseci.
Svečani program ulepšao je i nastup dečijeg ansambla KUD-a “Stevan Sinđelić” iz sela Vojska.
Predsedniku Vlade Republike Srbije, Milošu Vučeviću i Goranu Vesiću, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uručene su zahvalnice MZ Vojska.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesć je na svom fb profilu zapisao:
„ Sa premijerom Milošem Vučevićem bio sam ponosni gost na slavlju koje su organizovali meštani sela Vojska kod Svilajnca koji su proslavili izgradnju mosta Stevan Sinđelić preko Velike Morave.
Da otkrijem tajnu. Na slavlju je poslužen vo koga je donirao meštanin koji je u avgustu prošle godine na skupu meštana u ovom selu pored starog mosta meni rekao da novi most nikada nećemo da izgradimo. Kladio sam se sa njim da će most biti izgrađen, a rekao mi je da će obezbediti vola ako izgubi opkladu. Most je izgrađen, opkladu sam dobio, a meštanin je održao reč. Obezbedio je vola za proslavu.
Danas mi je rekao da je mnogo srećan jer je izgubio opkladu. Srećan sam i ja. Zbog novog mosta ali i zato jer sam stekao prijatelja, časnog čoveka koji drži reč”.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC