Predsednik Vučić je rekao da je Putin pokazao „do sada najviši stepen podrške“!!!

  • Izvor: novosti.rs

28/03/2018

[views]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom, a šef ruske države je, u dugom i sadržajnom razgovoru, istakao da je Srbija najvažnija zemlja na Balkanu i u Evropi za Rusku Federaciju.

style=“text-align: center;“>foto printscreen youtube

To je rekao predsednik Vučić za Prvu tv i preneo da je šef ruske države rekao da će Rusija preduzeti određene akcije u Ujedinjenim nacijama, EOBS-u i u drugim međunarodnim institucijama povodom, kako je istakao, nedopustivih događaja u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik Vučić je rekao da je Putin pokazao „do sada najviši stepen podrške“.

Putin je osudio napad na Marka Đurića, napad, kako je rekao, „albanskih silnika“ na sever Kosova i brutalno prebijanje ljudi, preneo je Vučić.

ŠTA JE BILA SADRŽINA „JEDNOG POZIVA“ U PRIŠTINU?

Rekao sam im pre dva dana da imaju rok do pola osam da se „povuku“, i „povukli“ su se, u 19.20 su vratili Marka Đurića, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i na taj način obelodanio šta je bila sadržina „jednog poziva“ u Prištinu, za koji je Marko Đurić rekao da je zaustavio dalji teror.

„Morali su da se „povuku“ posle izvesnog trenutka“, rekao je Vučić za Prvu televiziju i dodao da su Albanci morali da se povuku i kada ih je, kako je rekao „prošli put isto to upozorio“.

Nada se, kaže, da im to više neće padati na pamet.

On je sve to rekao odgovarajući na pitanje ko je nama garancija da ROSU neće više da upadnu na sever, ali je i zaključio:

„Nemamo mi više nikakve garancije, sem sebe“ rekao je Vučić.

VUČIĆ: KOMENTARI OPOZICIJE GORI OD TAČIJEVIH I PACOLIJEVIH

Komentari dela srpske opozicije u vezi sa hapšenjem direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju gori su od komentara Hašima Tačija i Bedzeta Pacolija, i pokazuju da je narod u Srbiji znao da izabere odgovorno rukovodstvo, a ne one koji pilićarski rade samo za sebe, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da narod nije izabrao one koji će da se dodvoravaju ambasadorima i da sa raznih prijema poručuju: „Amerikanci i ostali su uz nas“.

„A, znaju da na njih niko ne računa, osim da dođu na po neki prijem, pojedu koji hamburger..Ništa više“, rekao je predsednik Srbije na Tv Prva.

Komentari opozicije, kaže Vučić, pokazali su koliko se naš narod razlikuje od Albanaca, jer, kako je dodao, oni i kada počine najgori kriminalni akt drže se zajedno i čuvaju svoj, albanski nacionalni interes.

HOĆE SEVER, DA NAM IZBIJU POSLEDNjU KARTU ZA KOMPROMIS O KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je politički cilj Albanaca na KiM da zauzmu sever pokrajine, kako bi Srbima izbili „poslednju kartu iz ruku“ za bilo kakav kompromis o KiM.

Vučić je rekao da je to pozadina i onoga što su uradili pre dva dana:

„Oni žure, pošto im stvari u svetu ne idu na ruku i ne idu u prilog i hoće po svaku cenu da zauzmu sever KiM, kako bi Srbi nakon toga mogli da budu srećni da dobiju “eksteritorijalnost“ za crkve i manastire, što bi prihvatili Janković, Jeremić i ostali, a možda i ZSO kao nevladinu organizaciju“, rekaoje predsednik za Prvu televiziju.

„Njihov poltički cilj je sever“, istakao je.

Namera Albanaca na KiM je, objašnjava, da provere sve mogućosti kako da zauzmu sever, da imaju takozvanu „osmokraku šemu“, opkoljavanje severa.

Čak su, kaže, i dve jedinice ubačene u centralni deo severnog Kososva, kod Banjske, u čemu su im pomagale i međunarodne snage, kako bi mogli da vide pokrete i kontrolišu Srbe koji bi im se u tome suprotstavili.

IZABRAO SAM MIR, UMESTO VOJSKE


Predsednik Vučić je rekao i da je darazmatrao i opciju upotrebe vojske i policije zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji, ali da je izabrao trpeljivost, strpljenje i i očuvanje mira.

Na pitanje da li je tačno da je bio spreman kao predsednik Srbije da pošalje vojsku i policiju na administrativnu liniju, Vučić je rekao da je njegova ustavna obaveza da štiti integritet Srbije i da mora da razmatra i takvu opciju.

„Zato su me građani birali. Ne vidim šta je tu sporno da razmatram, a da li sam doneo odluku? Nisam doneo odluku. Da jesam, bili biste upoznati. To ne može da se krije, takve odluke nije bilo. Ali, da li sam razmatrao? Jesam“, rekao je Vučić u intervjuu za Prvu televiziju.

Kako kaže, njegova je obaveza svaki put kada postoji krizna situacija i kada je narod ugrožen da razmotri sve opcije.

„Izabrao sam trpeljivost, strpljenje i očuvanje mira. Uvek ću takvu opciju da izaberem, ukoliko ne dođemo do poslednje situacije iz koje ne možete da se izvučete, već morate da tražite upotebu vojske“, naveo je Vučić.

DRUŠTVO