PRAVI primer dobrog upravnika zgrade !!!

  • Autor: Saša Prokić

12/09/2019

Da bi bio upravnik neke zgrade, osoba koja vodi taj posao mora da prodje obuku da bi mogla da upravlja jednom zgradom.. Zakon koji je stupio na snagu pre skoro dve  godine da svaka zgrada mora da ima upravnika, sada se pokazujeu pravom svetlu.


Klik na sliku- Foto; Saša Prokić

Naime, kao i u većini zgrada u Pomoravlju, postojalo je negodovanje, neslaganja, ko će biti upravnik, kako održavati stare, a sada i nove zgrade.

Jednom rečju, postojalo je neko nepoverenje medju stanarima zgrada kako će to da izgleda ako nije upravnik iz  zgrade.

Medjutim, firma iz Jagodine “Upravljanje objektima” radi već duže vreme a sada je to nepoverenje polako preraslo u poverenje stanara.

Uzećemo samo jedan primer zgrade u Ćupriji koju održava ova firma. Zgrada nije  godinam krečena,  nije imala regulisano hodničko svetlo već  su stanari iz svojih stanova izvodili sijalice ispred stanova,  često je dolazilo do kvarova na kanalizacionoj mreži zgrade, pa po par dana nije moglo da se popravi i slično…


uprobjektima1 (300 x 120)
upravljanje objektima8 (300 x 120)

Sada, godinu dana kasnije, “Upravljanje objektima” pored redovnog čišćenja zgrade održava i spoljno čišćenje, kako lišća i ograde, tako zimi i snega, odžaka ujesen itd …

 Pomenuta zgrada u Ćupriji u naselju Slavija  sada ima hodničko svetlo koje se redovno održava, kada dodjj do nekog kvara na kanalizacionoj i  vodovodnoj mreži u okviru zgrade,  istog dana se obaveštava upravnik i istog dana je problem rešen a što je za svaku pohvalu nedavno je zgrada polikolorom  besprekorno okrečena .

Takodje, kako smo saznali od stanara ove zgrade, uskoro će biti uradjena i pešačka staza ispred zgrade koja pripada istoj, kao i nastrešnica nad stepenicama  koja će da zaštiti stepenice od daljeg propadanja usled kiše i snega.

Ovo govori o tome, da kada u nešto ne verujete, a druga strana, u ovom slučaju “Upravljanje objetima” sredi sve nedostatke,  da bude bolje, pa to i dokaže, treba da  bude primer svim drugim zgradama, da kada imate pravog upravnika sve može biti lepo i sredjeno.

Firma “Upravljanje objetima” je pravi primer za to!!!


DRUŠTVO