Porodici Čolić iz Ljubesela kod Topole potrebna je pomoć dobrih ljudi!!!

  • Autor: Dragana Marinković

26/04/2021

O porodici Čolić pisali smo više puta. Ljilja Čolić, vremešna žena i samohrana majka ima dvoje odrasle dece o kojima sama brine jer boluju od teških neizlečivih bolesti.


rong>Jeleni(46) i Aleksandru(48) dijagnostifikovana je bolest morbus neuroni motori(bolest motornog neurona) koja se manifestuje mišićnom disfunkcijom, slabljenjem do potpunog prestanka govora, otežanim disanjem i gutanjem, nepokretnošću udova. U odnosu na pre par meseci kada smo pisali tekst vezan za porodicu Čolić Jelenino i Aleksandrovo stanje se znatno pogoršalo. Jelena je ostala bez vida, skoro da ne priča, u jako je lošem psihičkom stanju. Aleksandar više ne priča, ne pije vodu, totalno je nepokretan. Noću ne spavaju, non stop vrište i kukaju. Ljilja je plaćala ženu koja joj je pomagala, ali žena ih je napustila jer nije više mogla psihički da izdrži. Jelenin sin Nikola nije im od velike pomoći jer se sprema za fakultet, a baka ne želi da ga opterećuje.

Svakodnevni troškovi su veliki. Osim lekova, pelena i računa uvek se pojave i nepredviđeni troškovi. Ljilja, kao i svaka majka, sve bi uradila za svoje dete. Jelenina najveća želja je da vidi svog sina Nikolu. Kako bi svojoj ćerki ispunila želju, Ljilja je vodila Jelenu u privatnu očnu kliniku kao poslednju nadu za vraćanje vida. Na žalost, dijagnoza je loša, nema nade. Pregled na klinici je koštao 7000 dinara, kapi koje treba da kupuje dva puta mesečno su 6000 dinara, zbog Jeleninog stanja morali su na pregled taksijem, što je dodatnih 6000 dinara. Ljilja prima malu penziju, a tuđa nega za Jelenu i Aleksandra ukupno iznosi 14000 dinara.


rac i oft (700 x 527)
col2 (700 x 527)

Ljilja moli da joj pomognemo i kroz suze izgovara:“Možda će ovo biti zadnji tekst koji ćete pisati o nama. Ne znam da li će Aca pregurati narednih nekoliko dana koliko je loše.“ Znam da će mnogi reći da ima dosta male dece i mnogo mlađih kojima je pomoć neophodna. Ali treba razumeti ovu „ženu hrabrost“ jer svaka majka bi sve učinila za svoju decu. Ako ste u mogućnosti da pomognete ovoj napaćenoj porodici, to možete učiniti uplatom na račun 160-5300100242763-92Aleksandar Čolić, Banca Intesa.

DRUŠTVO VESTI GRADA TOPOLA