PLATE ŠEFOVA DRŽAVA U REGIONU -VUČIĆEVA najmanja, Pahoru najveća plata!!!

24/02/2018

Najveću predsedničku platu u regionu ima predsednik Slovenije Borut Pahor, koji mesečno prima 3.322 evra, dok predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ima najmanju, sa mesečnim primanjima u iznosu od 1.083 evra

jveću predsedničku platu u regionu ima predsednik Slovenije Borut Pahor, koji mesečno prima 3.322 evra, dok predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ima najmanju, sa mesečnim primanjima u iznosu od 1.083 evra, objavila je Al džazira.

Više od 3. 000 evra iznose mesečne plate hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović i članova predsedništva Bosne i Hercegovine, navodi Al Džazira, pozivajući se na zvanične podatke.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović mesečno zaradi oko 2.400 evra, a kosovski predsednik Hašim Tači prima platu u iznosu od 2.873 evra.

Predsednik Srbije mesečno zarađuje dve prosečne srpske plate, kako navodi „Al Džazira“, dok kosovski predsednik zarađuje osam, a tri člana Predsedništva BiH sedam prosečnih plata.

Manje od 2.000 evra mesečno zarađuju predsednici Makedonije Đorđe Ivanov i Albanije Ilir Meta.

Prema poslednjim zvaničnim statističkim podacima, naviše prosečne plate u regionu su u Hrvatskoj i Sloveniji, a najniže u Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

DRUŠTVO