PENZIONERI OPŠTINE DESPOTOVAC posetili sajam turizma !!!

  • Autor: O.D./ MEDIA PS

25/02/2020

Na štandu opštine Despotovac turističke, kulturne, ali i gastronomske potencijale imali su prilike da vide, osim posetioca iz drugih opština i država, i penzioneri iz naše opštine.


Lokalna samouprava je mislila i na naše najstarije sugrađane, pa im je obezbedila prevoz do Beograda i ulaznice za Sajam. Vesela atmosfera u autobusu i dobro raspoloženje bili su pokazatelj da je pred njima jedan veoma zanimljiv dan. U razgovoru sa nama izrazili su veliko zadovoljstvo što se neko setio i njih, odnosno što im je omogućeno da posete jedan od najvećih turističkih događaja u Srbiji, a i šire.

Neki prvi put posećuju Sajam turizma, pa za njih ovo predstavlja pravu atrakciju, posebno ako u obzir uzmemo to da su imali prilike da sretnu dosta ljudi iz javnog života, iz sfere sporta, filma, muzike, i sva ona lica koja rado prate preko malih ekrana.


Osim štanda na kojima su se promovisali lokaliteti naše opštine, penzionerima su najviše pažnje privukli štandovi vezani za seoski turizam, brvnare, vikendice, etno sela, pa su veći deo vremena proveli u razgovoru sa predstavnicima, dajući im savete i sugestije vezane za razvoj turizma na selu.

Zrelost jedne opštine, a i jednog društva uopšte, ogleda se u tome kako se brine o najmlađima i najstarijima. Čelnici opštine Despotovac razgovarali su sa njima i obećali im da će se lokalna samouprava i ubuduće truditi da najstarije sugrađane uključi u društvene aktivnosti, jer su oni upravo ti koji su gradili ovu opštinu i državu, i time zaslužili dostojanstven i kvalitetan život.

DRUŠTVO VESTI GRADA DESPOTOVAC