PALMA VODI U EGIPAT 140 LEKARA, MEDICINSKIH TEHNIČARA I SESTARA IZ 25 ZDRAVSTVENIH USTANOVA IZU CELE SRBIJE

PR tekstPRAVO JE VREME DA NAUČITE ENGLESKI ILI ŠPANSKI JEZIK

U četvrtrak (07. 04. 2022.) put Egipta krenuće 160 – člana delegacija iz Srbije u kojoj je 140 lekara, medicinskjih tehničara i sestara iz 25 kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja iz cele Srbije.

PALMA VODI U EGIPAT 140 LEKARA, MEDICINSKIH TEHNIČARA I SESTARA IZ 25 ZDRAVSTVENIH USTANOVA IZU CELE SRBIJE

Foto: facebook-D.Marković

Ovo je na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada Jagodine saopštio predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma. “ Ceo trošak ovog putovanja snose donatori, a moj prijatelj vlasnik lanca hotela Titanik u Hurgadi Sameh Heveda dao nam je za 50 posto niže cene od tržišnih u njegovom hotelu u Hurgadi gde će naša delegacija boraviti. Mi nismo hteli da ovo putovanje zloupotrebljavamo u političke svrhe i zato su i ova konferencija i samo putovanje došli nakon izbora.

Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodine i mi smo nastavili da radimo ono što radimo već 15 godina. Na ovaj način se zahvaljujuemo našim zdravstvenim radnicima koji su poslednje dve godine vodili veliku borbu sa pandemijom kovida i sami su bili izloženi velikom životnom riziku. Kriterijum za ovo putovanje bio sledeći, mi pošaljemo dopis direktorima zdravstvenih ustanova, a oni u kolektivu odrede ko ide na ovo putovanje.

Nas ne interesuje članska karta bilo koje partije, kao što su za zdravstvene radnike svi pacijenti isti. U delegaciji su i društveno – politički radnici i sveštenici Srpske pravoslavne crkve koji će obići pravoslavnu crkvu u Hurgadi, a inače u Egiptu od 110 miloona stanovnika 10 miliona su pravoslavni Kopti“, izjavio je Dragan Marković Palma i dodao da 90 posto zdrastvenih radnika koji putuju u Egipat nikada nisu bili u toj afričkoj zemlji.

Marković je prethodno u ambasadi Egipta u Beogradu razgovarao sa ambasadorom Egipta u Srbiji Baselom Salahom o ovoj poseti, kao i o saradnii Srbije i Egipta. Ambasador Egipta u Srbiji je Markoviću rekao : „Ja sam vaš brat i brat Srbije i za mene smatrajate da sam ne samo ambasador Egipta., već i ambasador Srbije“. Naša delegacija kreće u četvrtak pre podne sa beogradskog aerodroma put Hurgade gde će boraviti 7 dana. Ovo je četvrti put da u organizaciji Dragana Markovića Palme, a o trošku donatora lekari iz cele Srbije negde putuju.

Samo prošle godine je na ovaj način išlo ukupno 2000 ljudi, od toga 1000 lekara i 1000 poljopriivrednika iz 35 gradova Srbije u Egipat i Grčku, a jedno od ovih putovanja platila je Jedinstvena Srbija sa svog računa, od para koje dobijs iz budžeta na osnovu broja poslanika.“Na ovaj način pare koje kao politička stranka na osnovu broja poslanika u Skupštini Srbije dobijamo iz budžeta, vraćamo onima koji pune budžet, tako smo radili do sada, a tako ćemo raditi i dalje“, naglasio je Marković. Put Egipta idu zdravstveni radnici iz KBC „Dragiša Mišović“ iz Beograda, iz Kliničkog centra Srbije iz Beograda, iz KBC „Zemun“, Kliničkog centra Vojvodine iz Novog Sada, Kliničkog centra Kragujevac, Kliničkog centra Niš Kovid bolnce iz Kruševca, Opštih bolnica i domova zdravlja iz Jagodine, Kraljeva, Leskovca, Vranja, Ćuprije, Sevojna, Paraćina, Doljevca, Gadžinog Hana, Vrnjačke Banje, Velike Plane i Pančeva.

Izvor: F-D.Marković

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA JAGODINA