PALMA u zvaničnoj poseti Egiptu posetio ministarstvo turizma i Egipatski parlament !!!

  • Izvor: D.Marković /MEDIA PS

10/03/2021

PALMA U ZVANIČNOJ POSETI EGIPTU POSETIO MINISTARSTVO TURIZMA I EGIPATSKI PARLAMENT:
PALMA I ZAMENICA MINISTRA TURIZMA SLOŽILI SE DA SE ORGANIZUJE RAZMENA STUDENATA


FOTO: JEDINSTVENA SRBIJA

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sa svojom delegacijom je u zvaničnoj poseti Egiptu. Danas je u egipatskoj prestonici Kairu, u Ministarstvu turizma Egipta imao sastanak sa zamenicom ministra turizma gospođom Gadom Halabi. Marković i Halabi su razgovarali o razvoju turizma u dve države, naročito u uslovima kada je čitav svet zahvatila pandemija KOVID 19.
Marković je istakao da je u ovom trenutku Egipat jedna od retkih država koja je otvorila svoje granice za strane turiste, uz obavezan PCR test, što je prihvatljiv uslov za naše građane. Marković je istakao da je važno povećati i broj egipatskih turista koji dolaze u Srbiju, jer Srbija nudi mnogo lepih i interesantnih turističkih sadržaja. Pored naše prestonice Beograda, Srbija ima jako puno banja, prelepe planine, živopisnu prirodu, bogate i značajne kulturno – istorijske lokalitete, odličnu hranu. Na taj način bi obe države imale značajnu korist od saradnje.
Iz godine u godinu povećava se broj turista kao i broj letova iz Beograda za Hurgadu i Kairo. Da bi neko bio turista mora prvo da zaradi. Srbija se danas snažno razvija, otvaraju se nova radna mesta tako Srbija postaje izvor sve većeg broja turista.
Gospođa Halabi je predložila da se započne za razmenom studenata i da je to odličan način da se jačaju veze između dve države. Ministarka Halabi je izjavila da je ideja gospodina Markovića da dovede 100 najboljih lekara specikalista u Hurgadu od 11- 17. aprila briljantna ideja i da će lično dočekati tu delegaciju. Marković se složio sa predlogom da se započne sa razmenom studenata jer je arapski jezik deficitaran, naročito u Srbiji koja želi da razvija dobre ekonomske odnose sa afričko – arapskim zemljama, naročito sa Egiptom kao najznačajnijom zemljom Bliskog istoka. Palma je gospođi Halabi preneo pozdrav predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.
PALMA U EGIPATSKOM PARLAMENTU : POSLANICI OBA PARLAMENTA BOLjOM SARADNjOM MOGU ZNAČAJNO DOPRINETI JAČANjU ODNOSA DVE DRŽAVE

Dragan Marković Palma sa delegacijom je danas obišao i egipatski Parlament, gde ih je primila grupa egipatskih poslanika. Tu se razgovaralo o inteziviranju saradnje dva Parlamenta. Marković je istakao dobru praksu u Skupštini Republike Srbije da svakog utorka i četvrtka poslanici postavljaju pitanja Vladi a da svakog poslednjeg četvrtka u mesecu svi članovi Vlade prisustvuju sednici i direktno odgovaraju na pitanja poslanika, te da mi kao poslanici možemo pokrenuti na taj način i važna pitanja vezana za jačanje saradnje dve države u Parlamentu i pred našim Vladama. Marković je zamolio poslanike iz Egipta da zamole Vladu te države da ukine PCR test za one koji su se vakcinisali dva puta. Marković je narodnim poslanicima iz Egipta preneo pozdrave predsednika Narodne Skupštine Republike Srbije Ivice Dačića. Predsednik Jedinstvene Srbije je istakao da je Egipat važan partner Srbiji kao najjača država na Bliskom istoku i da su ovakvi susreti važni kako bi se što bolje objasnila pozicija Srbije i kako bi naši prijatelji jasnije razumeli šta se dešavalo u Srbiji u zadnjih 50 godina. Marković je pozvao egipatske kolege da posete naš Parlament, da bolje upoznaju Srbiju i da se uvere da Srbija nije onakva kakvom su je godinama opisivali veliki svetski mediji. Srbija danas prednjači u razvoju, i po stopi rasta BDPa je među prvim državama u Evropi. Srbija je danas ekonomski stabilna država što se moglo videti naročito i vremenu pandemije KOVID 19, jer je pružila veliku novčanu pomoć kako privredi tako i svim kategorijama stanovništva od radnika i lekara do penzionera.
Srbija sprovodi masovnu vakcinaciju. Druga je u Evropi po broju vakcinisanih na milion stanovnika a prva u Evropi po broju ljudi koji su revakcinisani na milion stanovnika. Srbija je jedna od retkih država koja se može pohvaliti da ima 4 različite vrste vakcina u ponudi. Egipat nema veliki broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika rekao je Marković i istakao da upravo narodni poslanici kao predstavnici dva naroda mogu mnogo doprineti poboljšanju odnosa dve države.
U delegaciji su pored Dragana Markovića Palme i narodni poslanik Života Starčević, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i ambasador Republike Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović.
Komentari

DRUŠTVO VESTI GRADA JAGODINA