PALMA: GRČKA NAJBOLjA STRANA DESTINACIJA za Srpske turiste. nema dodatnih troškova tokom letovanja !!!

  • D.M. /MEDIA PS

20/05/2020

Počasni konzul Republike Grčke u Srbiji, Dragan Marković Palma, demantuje pisanje pojedinih medija da ukoliko se neko razboli od koronavirusa u Grčkoj, da će morati da ostane 14 dana u prinudnom karantinu i da će morati da plati vlasniku hotela 150 evra po danu, odnosno oko 2100 evra za sve vreme trajanja karantina.


Foto:D.Marković

“ Te informacije nisu tačne. Od 1. juna biće otvoren ulaz u Grčku za poslovna putovanja, sezonske radnike i članove porodica koje žive u drugim zemljama. Turisti će moći da putuju u Grčku od 15. juna bez obaveznog testa ili karantina. 

Vlada Republike Srbije donela je takođe odluku da ne trebaju testovi pri ulasku u našu zemlju, tako da turisti iz Srbije neće imati nikakve dodatne troškove u tom smislu. Ako se kojim slučajem neko od turista razboli tokom letovanja standardna polisa osiguranja pokriće kompletnu negu do momenta kada se dijagnostikuje prisustvo korona virusa.


U koliko se utvrdi da je neko pozitivan, svakako neće biti dodatnih troškova o kojima se piše u pojedinim medijima od 150 evra dnevno ili 2100 evra za 14 dana, već će se takav turista vratiti u Srbiju ili će biti zabrinut u Grčkoj.
Grčka je najbezbednija i najsigurnija strana destinacija za turiste iz Srbije. Izgradnjom autoputa kroz Srbiju i Severnu Makedoniju, naši turisti mogu za jako kratko vreme stići do turističkih destinacija u Grčkoj ili se vratiti nazad u našu zemlju “ rekao je Marković.
U Grčkoj su cene smeštaja, hrane, benzina ostale iste kao i prošle godine i Grčka i njeni turistički radnici učiniće sve da boravak srpskih turista bude što bezbedniji i što ugodniji.

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA JAGODINA