Održana sednica Kriznog štaba za vanredne situacije u Jagodini o epidemiološkoj situaciji na teritoriji grada Jagodine!!!

  • Izvor, foto : D.M. Palma

04/09/2021

U Skupštini grada Jagodine održana je sednica Kriznog štaba za vanredne situacije u proširenom sastavu sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je epidemiološka situacija na teritoriji grada Jagodine.

GRAD JAGODINA APELOVAO NA SVE ZAPOSLENE U ZDRAVSTVU, PROSVETI, VRTIĆIMA, JAVNIM PREDUZEĆIMA, JAVNOM PREVOZU, PRIVREDI, MEDIJIMA DA SE VAKCINIŠU. UPUĆEN APEL RODITELjIMA DA ODLOŽE SVA DEČJA SLAVLjA

Krizni štab grada Jagodine za vanredne situacije, koji je danas održao sednicu u proširenom sastavu, ocenio je epidemiološku situaciju na teritoriji grada Jagodine kao ozbiljnu.

Usvojeni su zaključci da direktori zdravstvenih ustanova, vrtića, osnovnih i srednjih škola, kao i rukovodioci visokoškolskih ustanova, javnih preduzeća, privrednih subjekata, javnog prevoza i medija pojačaju svoje aktivnosti u cilju povećanja broja vakcinisanih protiv korona virusa.

Upućen je apel roditeljima da odlože sva slavlja koja se odnose na decu, od rođendana do proslave punoletstva, te da roditelji i prosvetni radnici utiču na decu da ne organizuju privatne žurke. Javno komunalno preduzeće „Standard“ iz Jagodine će nastaviti sa prskanjem ulica, stambenih objekata i javnih površina hipohloritom u cilju sprečavanja širenja čestica korona virusa.

Takođe se svi pozivaju da poštuju postojeće epidemiološke mere kao što je nošenje zaštitnih maski i držanje fizičke distance.

Krizni štab za vanredne situacije grada Jagodine je konstatovao da se postojeći trend povećanja inficiranih, hospitalizovanih i preminulih od korona virusa na teritoriji grada Jagodine može zaustaviti samo vakcinisanjem i poštovanjem mera propisanih odlukama Kriznog štaba Republike Srbije.

Direktori zdravstvenih ustanova i lekari iz kovid odelenja u Jagodini posebno su apelovali na sve one koji nisu vakcinisani da se vakcinišu, jer će se, kako je rečeno, samo na taj način smanjiti pritisak na kovid ambulantu i kovid odelenja u Jagodini, koji je trenutno veliki.

Sednici Kriznog štaba grada Jagodine za vanredne situacije prisustvovalo je rukovodstvo grada Jagodine, direktori svih osnovnih i srednjih škola, vrtića, direktori Opšte bolnice, Doma zdravlja, lekari iz kovid odelenja, predstavnici Policijske uprave u Jagodini, Bezbednosno informativne agencije u Jagodini, direktori javnih preduzeća, predstavnici privrede, Crvenog krsta.

DRUŠTVO VESTI GRADA JAGODINA