Održana Evropska matematička olimpijada za devojke u Firenci!!!

  • Izvor: novosti.rs

16/04/2018

[views]

NACIONALNA ekipa Srbije na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Firenci osvojila je tri medalje i jednu pohvalu. Učenica drugog razreda Matematičke gimnazije Jelena Ivančić osvojila je zlatnu medalju i prvo mesto sa maksimalna 42 poena.

trong>Na takmičenju Srbiju su predstavljale još tri učenice. Tamara Ponjavić, učenica trećeg razreda Matematičke gimnazije, dobitnica je srebrne medalje, a Irina Đanković, učenica drugog razreda iste škole, bronzanu medalju. Nini Matić, učenici trećeg razreda Valjevske gimnazije pripala je pohvala.

U pratnji učenica su bili lideri reprezentacije dr Sonja Čukić i Miloš Stojaković.

Konkurencija je bila žestoka. Učestvovali su takmičari iz 52 zemlje, a zavidno znanje pokazale su učenice iz Rusije, Poljske, Norveške, Belgije, Francuske, Velike Britanije, Rumunije, Italije, Nemačke, SAD i Japana. Podsećamo, Olimpijada je otvorena 9. aprila, a juče je bilo svečano zatvaranje.

Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović čestitala je mladim matematičarkama Srbije, koje su na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Firenci osvojile tri medalje i jednu pohvalu.

„Upućujem najiskrenije čestitke Jeleni, Tamari, Irini i Nini na izvanrednim rezultatima koje su postigle, predstavljajući našu zemlju na Olimpijadi u Firenci“, navela je Mihajlović u čestitki.

DRUŠTVO