Nesvakidašnje spašavanje mlade rode u Kisiljevu kod Velikog Gradišta !!!

 

Nesvakidasnje spasavanje mlade rode u Kisiljevu kod Velikog Gradišta !!!

  • Autor i: Z.Prokić/S.Prokić

3. јула 2017.

 Na odžaku porodične kuće Vladimira Djordjevića  ,  nastanile su se rode koje su tu  preko 20 godina , danas je tu i nova, mlada generacija , tj, mala  ali odabrana porodica roda,otac i majka i dva mladunčeta.

ime,  ova neobična priča desila se 28-6-2017.godine.

Mlade rode, tek su stasale da lete, i pošto je gnezdo popravljano i ove kao i prethodnih godina,  sada se u njemu, medju svim granama i grančicama našao i kanap,  koji se verovatno učinio mama rodi zanimljiv pa ga je uplela u gnezdo. Ali, mladunci nemirni i nestrpljivi, kao i sva mladunčad, raspleli su ga verovatno se igrajući ili misleći da je neka glista. I tako je , kad je mladunče pomerajući se po gnezdu, poželelo da stane na obod gnjezda ,uplelo nekako kanap u nogu.  Sigurno se uplašilo i pokušalo da skloni kanap ali je tako ispalo iz gnezda i ostalo da visi.

Naš junak, Vladimir Dordjević, za naš  portal počinje svoju  priču ovako :

„Šta sve neće da me snađe.“ .

Nije male rodu  odmah primetio, ali su ukućani zajedno sa njim čuli tužne ptičje glasove i kada su pogledali, imali su šta videti.  Videli su nesrećnu pticu da visi. Vlada se , kako sam kaže, odmah popeo na krov i video da mala roda bespomoćno visi, skoro bez glasa, uplašeno tražeći spas od bio koga.Vladimir  se popeo i polako , nemoćnu rodu  oslobodio kanapa i lagano je vratio u gnjezdo, svojoj porodici, gde se umorna i slaba roda polako oporavlila .

Na naše pitanje kako je danas je mala roda, on dogovara da je dobro , kao i njena porodica, i nadamo se da će u tom gnjezdu ostati dugo..

Pogledajte video (youtube)  Miloša Živanovića-Djure i aktera Vladimira Djordjevića

Vladimir  živi  sa svojom petočlanom porodicom u Kisiljevu, selu nadomak Velikog Gradišta, pokraj Srebrnog jezera , izjavio je za naš portal www.media-ps.rs

Inače je Vladimir predsednik je OMLADINSKOG UDRUžENJA “KISILJEVO”, koje se izmedju ostalog zalaže se i za zaštitu životne sredine, kao i da  podstiče održavanje sportskih manifestacija i odrzavanje humanitarnih akcija. Rad članova udruženja je isključivo volonterski.

Takodje je napomenuo  da su on i njegov prijatelj Miloš Živanović-Djura, koji je zabeležio mob.telefonom ovu nesvakidašnju priču, koja je  na društvenoj mreži (Facebook – Vlada Djordjevic-klik na link) imala veliku preglednost (preko 100000 pregleda) i postala hit , pustili u etar NE DA BI SE HVALILI ,već DA pokažu da i mali gest čoveka , može mnogo da znači nekoj  nemoćnoj životinji i da tim snimkom utiču na svest ljudi da ponekada i oni sami ako su u prilici, pomognu malim sirotim životinjama u nevolji, baš onda kada im je pomoć potrebna , a ne samo da se po internetu i ostalim medijima vrte snimci u kojima se prikazuje kako ljudi, pa i deca muče životinje,  već da se može biti human ako želimo!!!

Nadamo se ima jos dobrih ljudi,  da će ovaj gest  podstaći još nekog da učini sličan gest u spašavanju ugorženih životinja,  bile one napuštene ili ne…..

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

DRUŠTVO