Ministar Udovičić obišao završne radove na sportskoj hali u Mionici!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

02/04/2018

[views]

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je danas u Mionici sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem i predsednikom Rukometnog saveza Srbije Božidarom Đurkovićem obišao završne radove na izgradnji sportske hale u Mionici.

trong>-Mesto koje je do prošle godine za Mionicu bilo sinonim za opasnost i ruglo, za lažna obećanja mnogih, ostavljeno van svake namene još od 1993. godine, a pritom se nalazi pored dve škole koje pohađa oko 800 đaka, za najviše tri meseca biće jedna od najsavremenijih sportskih hala. Stavljanjem u funkciju ove sportske hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica ali i ceo Kolubarski okrug će dobiti sportski centar za sve sportiste, kao i učenike, uz mogućnost održavanja velikih takmičenja. Želimo da Mionica postane još jedan u nizu centara za sport u našoj zemlji, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove, uključujući odbojku i košarku, jer nam je cilj da sportisti iz cele zemlje i regiona dolaze u Mionicu. – rekao je ministar Udovičić.hala1 (600 x 400)
hala2 (600 x 400)
hala3 (600 x 385)

foto Opština Mionica

-Uz pomoć Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta završevaju se radovi na najvećem i najsavremenijem infrastrukturnom objektu u oblasti sporta u našoj opštini, i Kolubarskom okrugu. Završetkom radova na sportskoj hali i realizacijom projekta Nacionalnog trening centra za rukomet Mionici je otvoren put za učešće i organizaciju brojni sportskih događaja i postaće mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca.
Realizacija ovog projekta ima veliki zanačaj i za lokalno stanovništvo koje dobija nove kvalitetne i raznovrsne sportske sadržaje koje do sada nismo imali. -rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.
Ukupna površina hale je 2.900 m 2 , maksimalni kapacitet je za oko 2.800 ljudi. Ceo projekat biće
urađen prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica.
Predsednik Rukometnog saveta Srbije, Božidar Đurković istaka je: “Zahvaljujem se Vladi, opštini Mionica i posebno ministru Udovičiću što je prepoznao koliki značaj za rukomet ima izgradnja jednog ovakvog Nacionalnog trening centra za rukomet na koji taj sport čeka decenijama. Uz svu masovnost i tradiciju koju rukomet u Srbiji ima obezbeđenjem jedne ovakve rukometne baze dobiće se najbolji uslovi za najkvalitetnije kontinuirane pripreme naših sportista, odigravanje međunarodnih utakmica i prvenstava u našoj zemlji.”
Događaju su prisustvovali i državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić.

DRUŠTVO