Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je Mionicu!!!

 

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je Mionicu!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

15/12/2017

Čačak, Mionica- Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je Mionicu. Na početku posete održan je zvaničan sastanak u kabinetu predsednika privremenog organa opštine Mionica, Bobana Jankovića,  o podsticajnim merama Ministarstva poljoprivrede, saradnji ministarstva i lokalne samouprave, kao i potencijalima opštine Mionica za razvoj poljoprivrede.

trong>Ministar je iskoristio ovu poseti kako bi zajedno sa predsednikom privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem obišao poljoprivredne proizvođače u selima Osečenica, Mratišić i Bukovac, sa kojima je razgovarao o mogućnostima dobijanja sredstava iz IPARD programa EU, kao i o prvom pozivu za nabavku traktora i ostale mehanizacije. On je napomenuo da je pred poljoprivrednicima velika šansa imajući u vidu da je budžet za poljoprivredu u narednoj godini uvećan za 11,8 procenata.

Prema rečima predsednika privremenog organa opštine Mionica Bobana Jankovića, poljoprivreda je jedan od strateških pravaca razvoja ove opštine pre svega zbog činjenice da se ova privredna grana dominantna na ovom području i da predsvalja značajan segment ekonomske i socijalne strukture.

polj2
polj1

„Opština Mionica je u ovoj godini pažnju poljoprivrednicima posvetila izdvajanjem sredstava za osiguranje strnih žita na celoj teritoriji naše opštine, zatim za protivgradnu zaštitu i sanaciju atarskih puteva. Započeli smo Investicioni projekat – Program za ozivljavanje proizvodnje malina na teritoriji opštine Mionica, čime će opština učestvovati u edukaciji proizvođača maline, sufinansiranju kupovine sadnica maline kod zainteresovanih proizvođača. Završeno je anketiranje svih domaćinstava koja se bave poljoprivredom kao bi se napravila adekvatna baza podataka o mogućnosti proizvodnje, zatim sprovodi se rejonizacija, a započeta je i izrada Strategije razvoja poljoprivrede na teritoriji opštine Mionica.“ – istakao je Janković.


NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

DRUŠTVO