Mali GAVRILO ĐURĐJEVIĆ iz Kragujevca bori sa opakom bolešću-POTREBNO JE 2.500 000 EVRA- BUDIMO HUMANI POMOZIMO !!!

  • Autor: MEDIA PS

07/03/2021

Mali šestomesečni Gavrilo Đurđević iz Kragujevca bori se sa opakom bolešću – spinalnom mišićnom atrofijom tip 1. Da bismo omogućili ovom malom junaku da ima zdravo detinstvo i normalan život potrebno je 2.500.000 evra.


trong>A da bismo vam više preneli o čemu se radi kod ovog malog velikog borca Gavrila, preuzeli smo tekst sa sajta BUDI HUMAN
Gavrilo je umiljat i nežan dečak. Rođen je 07.09.2020. godine u Kragujevcu. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Gavrilo prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Odmah su potražili stručnu pomoć.
Ispostavilo se, na žalost da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.


Gavrilo je sa 5 meseci starosti primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je  dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću. Gavrilo je jedan od njih!

Terapija postoji ali  zbog same cene, Gavrilovi roditelji nisu u mogućnosti da je priušte i pomognu svom detetu, stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da pomognu da njihovo dete ode u inostranstvo i primi istu.

Sredstva su potrebna za gensku terapiju, za rehabilitaciju, okupacione terapije kao i za putne troškove i smeštaj. navedeno je na sajtu „Budi human“.

Ali,ono što će na sve uticati da SVI ZAJEDNO pomognemo Gavrilu Djurdjeviću je da pogledate ceo video koji je uradio Srećko Krečar, koji je i privatno dobar prijatelj sa Gavrilovim roditeljima.

Zato bi bilo dobro da svako od nas, ili bar kako je Srećko rekao u videu, dovoljno je da samo četvrtina našeg stanovništva  pošalje jednu poruku  i biće dovoljno da mali Gavrilo otpočne lečenje. 

ZATO NEMOJTE JEDAN DAN KUPITI KUTIJU CIGARA, NEMOJTE POPITI JEDNO PIĆE U KAFIĆU, NEMOJTE ODIGRATI NEKU NAGRADNJU IGRU.

UMESTO SVEGA TOGA, UPLATITE BAR SAMO JEDNU PORUKU NA I TAJ NAČIN ĆETE POMOĆI MALOM GAVRILU.

MI TO MOŽEMO, MI TO HOĆEMO , MI SMO HUMANI- POMOZIMO MALOM GAVRILU!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

DRUŠTVO