KUD „Oplenac“ iz Topole organizuje Humanitarnu prodaju za Gavrilovu pobedu !!!

  • Autor: Dragana Marinković

22/04/2021

U četvrtak 29. 4. i petak 30. 4. od 8h, na Trgu u centru Topole, KUD „Oplenac“, Kulturni centar Topola, Udruženje žena „Oplenac“, Topola, udruženje „Zagrljaj“, Topola i JKSP „Topola“ organizuju humanitarnu „prodaju“(podelu) Vaskršnjih jaja i Tradicionalnih jela, kao i izbor najlepše ofarbanog jaja, kako bi se skupilo što više novca za GAVRILOVU POBEDU.


rong>Da podsetimo, Gavrilo Đurđević je mali dečak koji boluje od Spinalne mišićne atrofije tip 1 i za čije troškove lečenja u inostranstvu je potrebno 2,5 miliona evra. Jedna devojčica, od deset godina, Tijana Prokić iz Gornje Trnave kod Topole, napisala je školski sastav na temu “ U susret Uskrsu“ i opisala kako će za nju i njenu porodicu, ove godine, pripreme za Uskrs i farbanje jaja biti nešto drugačiji nego prethodnih godina. Sastav prenosimo u celosti:


„Uskrs je najveći hrišćanski praznik. Proslavlja se Isusov povratak u život.Do ove godine mama, brat i ja bi farbali jaja samo za potrebe naše porodice. Zbog jednog malenog dečaka, mog rođaka Gavrila, koji je puno bolestan naše farbanje izgleda drugačije. KUD Oplenac u kom ja igram folklor organizuje Uskršnji dečji bazar. Da bi što više pomogli malom Gavrilu mama i ja već počinjemo sa pripremama Uskršnjih ukrasa. 

Danas smo bile u kupovini, kupile smo lepe tračice, boje, perlice… U narednim danima pravićemo korpive za jaja, Uskršnje zeke i svašta nešto još. Moja učiteljica folklora kaže da će biti lepa prodaja ako se mi svi potrudimo da ukrasi budu lepi. Maja zajedno sa nama pravi ukrase. Moj brat je rešio da pravi stalkove za jaja sa ukrasom ikone. Kada bude bio bazar planiram da obučem narodnu nošnju. Takođe i moji drugovi da bi privukli što veću pažnju prolaznika.

Bazar u Topoli će se održati na Veliki petak. Da bi smo prikupili što više novca za malog Gavrila, posetite bazar u što većem broju.“Organizatori Humanitarne „prodaje“ pozivaju sve ljude dobre volje, u što većem broju, za GAVRILOVU POBEDU.

Ako niste u mogućnosti da se u četvrtak ili petak nađete na Trgu u Topoli i učestvujete u ovoj humanitarnoj akciji, Gavrilu možete pomoći slanjem SMS-a sa sadržajem 973 na broj 3030 ili uplatom na račune sa fotografije.

DRUŠTVO VESTI GRADA TOPOLA