HUMANI GEST pevača, menadžera, apotekara i humanitarnog udruženja !!!

  • Autor: Saša Prokić/MEDIA PS

04/04/2020

Od kada je počela borba sa korona virusom, uključuje se sve veći broj javnih ličnosti da pomogne u ovoj borbi. Humani gest da se pomogne ćuprijskoj bolnici pokrenuli su Pedja Stojković, frontmen i vokal REPLAY BENDA iz Kragujevca, Milan Milosavljevic, menažer iz Ćuprije, a živi u Jagodini, apotekar Dušan Milosavljevic (Dule Pinus) iz Ćuprije, kao i humanitarno udruženje Topli Dom Velikog Srca.


trong>Populanom Pedji Replay-u nije ovo prva akcija. Pedja već dugi niz  godina učestvuje u raznim akcijama i pomaže, kako deci bez roditeljskog staranja, tako i socijalno ugriožnenim porodicama,  a donirao je odeljenj za očne bolesti KBC u Beogradu, zaštitne maske i dezinifekciona sredstva. Takodje i KBC-u u Kragujevcu.

Pedja je neko ko pomaže, tako da je i poslednji održani koncert Replay benda doniran za malog Strahinju..

Kada smo ga pitali kome je sve pomogao, Pedja Replay je rekao: “Nije bitno kome sam pomogao, bitno je da u ovim teškim trenucima samo pomažemo našem narodu, a ujedno pozivam sve kolege muzičare da uzmu učešće i pomognu svima kojima je pomoć neophodna.

Videvši kakva je situacija u Ćupriji, hteli su da pomognu medicinskom osoblju koje se stojički bori sa ovim opakim virusom.

Milan i Dušan nisu želeli da daju izjavu, ali će se uvek rado odazvati svakoj humanitarnoj akciji.
Uz pomoć humanitane udruženje “TOPLI DOM VELIKOG SRCA“, Pedja, Milan i Dušan donirali su ćuprjskoj bolnici pamučne maske,tačnije, odeljenju pedijatrije, pulmologije a u planu je i pomoć službi Hitne pomoći u Ćupriji. 

Kako su istakli ”Trenutno je najbitnije da zaštitimo VAS, medicinsko osoblje, jer ste vi heroji našeg doba, vi ste prioritet vi koji ste na udaru”.

-Uskoro će da sklope još oko 200 vizira, do ponedeljka ili utorka pre podne, ali deo toga je već za pulmologiju, pedijatriju i Hitnu službu iz Doma zdravlja. Ostatak vizira će podeliti po prioritetu.

-Na ovaj način Pedja, Milan i Dušan, tri osobe sa različitim delatnostima, ali humanog srca, uz pomoć humanitarnog udruženja “TOPLI DOM VELIKOG SRCA“ zaslužuju sve pohvale jer su oni veliki borci u ovim teškim trenucima, zato što su se uključili u ovu humanitarnu pomoć.

Ujedno bi naveli da je humanitarno udruženje “TOPLI DOM VELIKOG SRCA“ mnogo pomoglo socijalno ugroženim osobama i porodicama, kao i da su u saradnju sa MDS LINE pokrenuli proizvodnju šivenja maski u borbi protv Korona virusa..

-Kako je Dragan Milojević, direktor udruženja rekao za naš portal   „Zvanično, udruženje je počelo sa radom 2. marta ove godine, i u saradnji sa MDS-LINE, iz Petrovca kod Kragujevca od početka vanrednog stana pa do današnjeg dana, sašili smo preko 21000 maski i podelili gradjanima Srbije, i ovo nije kraj već, nastavljamo dalje“.

-Na ovaj način svi oni želeli su da pomognu onima kojima je pomoć sada najneophodnija, MEDICINSKOM OSOBLJU, jer su oni heroji ovog vremena koji se bore za naše živote.

A ujedno žele da pozovu sve svoje kolege, muzičare, sportiste, privatnike da uzmu učešće i pomognu onima koji se bore da naše živote očuvaju zdrave.

ALI TAKODJE APELUJU DA SLUŠAMO STRUKU I DA BEZ PREKE POTREBE NE IZLAZIMO IZ SVOJIH KUĆA ILI ZGRADA, JER NA TAJ NAČIN ČUVAMO ŽIVOTE NAS SAMIH I NAMA NAJMILIJIH I ZATO VELIKI APEL- #OSTANI KOD KUĆE !!!

DRUŠTVO ESTRADNI KUTAK MOZAIK ŽIVOTA