HRABAR PODVIG ĆUPRIJSKE SLUŽBE HITNE POMOĆI !!!

  • Autor: Ž.Prokić/S.P.

03/08/2018

[views]

Ćuprija-Sinoć oko 23, 30 u Krušaru, selu nadomak Ćuprije, desila se nesreća, Naime, R. M. je prilikom vožnje bicikla , po nepreglednom seoskom putu sleteo biciklom u provaliju duboku 10 metara. 

to: O. S. / S. S

Tu je izgubio svest pri padu i povredio glavu. Nakon što se osvestio, počeo je da  doziva u pomoć. S obzirom da je to nenaseljeni deo sela, gde nema kuća, niko ga nije čuo. Ali srećom, tuda je prolazila jedna žena i ona je čula njegove  jauke, te je odmah pozvala hitnu pomoć i policiju.

Služba hitne pomoći ćuprijskog Doma zdravlja je odmah izašla na lice mesta.

“S obzirom da smo videli da ne može da se pridje pacijentu, morali smo da zovemo u pomoć  vatrogasce, i oni su odmah izašli na teren.

Pošto nismo mogli merdervinama da sidjemo niz most u provaliju, morali smo se spuštati konopcima.

Kada smo se  spustili, uradili smo sve mere imobilizacije pacijenta (pnemumatske udlage I spin dasku) da bismo mu tako pomogli, I da bismo ga  zaštitili.

Pacijanta smo vezali da nebi skliznuo sa daske i uz pomoć kanapa izvukli ga iz provalije”, izjavila je za naš portal media-ps.rs doktorka Olivera Stanković, koja je bila dežurna ove kobne letnje noći.

 Pacijent je tako bio van životne opasnosti i nakon toga je zbrinut na urgentnom odeljenju Opšte  bolnice  u  Ćupriji.

FISEK VARVARIN9 (760 x 140)
FISEK VARVARIN8 (760 x 140)
olja3
olja2
hitna1n

A evo i šta je o tome rekao  tehničar koji se tada našao sa ovom mladom i srčanom doktorkom na terenu:

”R. M. je dečko iz Sela Krušar, krenuo je kući biciklom i zbog nepreglednog terena sleteo je u jarak dubok 10 metara koji se nalazio ispod mosta u Krušaru. Pošto je ispod bila rečica, on je ležao u travi, dopola mokar, jer je upao u vodu Pošto je bila noć, hladno, on je bio promrzao i uplašen a mi smo ga stalno bodrili i zagovarali da se nebi uplašio i da bi ostao budan dok ne stignu policija i vatrogasci. Meštani su doneli reflektore. Ubrzo je stigla i policija i vatrogasna ekipa sa lancima za izvlačenje. 

Trajalo je 20 minuta dok smo našli najbolju, i pritom najsigurniju maršrutu gde da se spustimo do njega, jer je teren gde je pao bio pod velikim nagibom. 

foto: O. S. / S. S

Vezali smo konopac za drvo iznad mosta, prvo su sišla dva vatrogasca i doktorka, zatim ja i vozač hitne pomoći. Prešli su reku i doneli ga do obale odakle smo ga mi izvukli.Prilikom pada je zadobio prelom kolena i povredu glave a i sama obala reke je bila puna stakla i otpada ”, dodao je u razgovoru sa nama Srđan Stojković.

Podsećamo da je ova ista ekipa 2. jula prošle godine u Senju sa takodje nepristupačnog terena  zajedničkim snagama spasila invalida, koji se izvrnuo u dolinu prekrivenu šumom i šibljem, o čemu su  tada pisali mnogi mediji. Ova ekipa u kojoj rade Olivera Stanković, Srđan Stojković I Duško Jocić zajedno radi 5 godina.

„I PORED BLOKADE U KOJOJ SE NALAZI DOM ZDRAVLJA ĆUPRIJA, OVA SLUŽBA JE USPELA DA PREVAZIĐE SVE PREPREKE NA KOJE JE NAILAZILA U RADU, A BILI SU U PROBLEMU SA NABAVKOM LEKOVA,  MEDICINSKE OPREME,  KAO I MEDICINSKIH UNIFORMI.

ZAHVALJUJUĆI SVOJOJ SRČANOSTI I UPORNOSTI USPELI SU DA SAVLADAJU SVE SVOJE ZADATE CILJEVE, PREZADOVOLJNA SAM I PONOSNA NA SVOJU SLUŽBU I NA TIMSKI RAD I LJUBAV I POŠTOVANJE KOJE VLADA  MEĐU NAMA, JER SMATRAM , DA KAD TAKAV ODNOS U SLUŽBI  POSTOJI MEĐU LJUDIMA, MORA BITI ZAGARANTOVAN USPEH U RADU”.-istakla je na kraju doktorka Olivera, koja je član ove hrabre ekipe, i samo deo svih radnika Doma zdravlja , koji su svi zajedno tu da pruže pomoć kada je neophodna građanima ovog pomoravskog grada na  Velikoj Moravi.

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA