Finansijska pomoć države u iznosu od 3.000 dinara za sve građane Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja!!!

  • Izvor: telegraf.rs

03/05/2021

Vlada Republike Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti kovid-19.

trong>Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja. Građani će u u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja – imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.


Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti kovid-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Mirsad Đerlek, kaže da je cilj da se u Srbiji do kraja juna vakciniše tri miliona građana.

– Do sada smo postigli odlične rezulate, ali do tog magičnog broja i postizanja kolektivnog imuiniteta imamo još dosta – poručio je Đerlek, gostujući na K1, i naveo da će danas ili sutra građani biti informisani kako će funkcionisati isplata 3.000 dinara.

DRUŠTVO