DOM ZDRAVLJA u Svilajncu dobio novi laser !!!

  • Autor: O.S./MEDIA PS

21/05/2020

Svilajnac- Opština Svilajnac je u proteklom periodu imala spremne projekte i izdvojila značajna sredstva za rekonstrukciju i opremanje Doma zdravlja u gradu ali i seoskih ambulanta.


Foto: Opština Svilajnac

 Danas je odeljenje za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja Svilajnac dobilo i laser visokog intenziteta. „Dom zdravlja u Svilajncu je kompletno tehnički opremljen i to doprinosi dobrim rezultatima koje oni imaju.

 U narednom periodu svi domovi zdravlja u Srbiji biće u nadležnosti Ministarstva zdravlja i mi se ponosimo što je naša opština među retkim koja državi predaje potpuno rekonstruisan, opremljen i organizovan zdravstveni sistem,“ izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović. 


Dom zdravlja u Svilajncu je u prethodnom periodu dobio i sanitetsko vozilo i neke od najsavremenijih medicinskih aparata, poslednji u nizu je laser visokog intenziteta kakav u Srbiji postoji samo u banjiskim lečilištima.

 „Laser će umnogome doprineti našem radu sa pacijentima s obzirom na to da ima širok dijapazon terapijskih stanja u kojima se upotrebljava i na to da je i do 50 puta jači od drugih aparata koje smo do sada koristili,“ izjavio je doktor specijalista fizijatrije Darko Jeftić.

DRUŠTVO VESTI GRADA SVILAJNAC