DECA IZ TOPOLE DOBIJAJU NOVI VRTIĆ !!!

  • PR tekst

21/05/2020

 Početak radova na zajedničkom projektu Fondacije Novak Đoković i opštine Topola

Topola, 26. maj 2020. godine – Uoči 35-ogodišnjice postojanja Predškolske ustanove “Sofija Ristić”,  predsednik Skupštine opštine Topola, Dragan Jovanović, u prisustvu predstavnika Fondacije Novak Đoković i ostalih zvaničnika iz predškolske ustanove, obeležili su početak radova na nadograđenom delu vrtića ove ustanove. Vrednost projekta iznosi oko 15 miliona dinara, a kada bude završen u njemu će biti do 60 novih mesta za mališane iz ovog kraja.


to: Nenad Nikolić

Pored proširenja i renoviranja postojećeg prostora, projekat predviđa i opremanje radnih soba nameštajem i didaktičkim sredstvima za rad.

Marko Kovačević, projektni menadžer u Fondaciji Novak Đoković, istakao je da namenskom donacijom, Fondacija želi da doprinese obezbeđivanju boljih uslova za odrastanje dece u ovoj lokalnoj zajednici.

 „Prepoznali smo važnost projekta, jer je ovo jedina vaspitno obrazovna ustanova u ovoj opštini a poslednjih godina se javlja sve veća potražnja za mestima u vrtiću. Novi vrtić imaće preko 460 kvadratnih metara, biće opremljen po najsavremenijim standardima, a deca, vaspitači i drugo osoblje vrtića boraviće i raditi u najboljim uslovima. Do sada smo rekonstruisali ili izgradili 45 vrtića i na taj način pomogli više od 22.000 dece i blizu 1.600 vaspitača i nastavnika u Srbiji. Cilj Fondacije je da najmlađima pružimo idealne uslove za rast i razvoj, a našoj zajednici sada se pridružuju i mališani iz Topole“, kaže Kovačević.

Predsednik Skupštine Opštine Topola Dragan Jovanović izjavio je da ovaj projekat za Topolu predstavlja kapitalna stvar.


“Već duži vremenski period opština Topola, tačnije PU “Sofija Ristić” ima potrebu za proširenjem, tako da imamo to zadovoljstvo da nam partner u tome bude Fondacija Đoković. Završetkom projekta proširenja skoro u potpunosti će biti izbrisane liste čekanja za upis, deca će dobiti savremenu ustanovu za svoje bezbrižno odrastanje, a opština u Fondaciji Đoković sigurnog partnera da se projekat kvalitetno realizuje na radost kako dece, tako i njihovih roditelja“, istakao je Jovanović.

Zahvalnost Fondaciji na neizmernoj pomoći i ovakvom dragocenom „poklonu“ iskazala je i Tanja Jovanović, direktorka PU “Sofija Ristić”, dodajući da ovo nije pomoć samo za ustanovu, već i za našu Topolu i okolna sela, jer će se ovome najviše obradovati deca, koja su naša najveća radost.

“Ove godine proslavljamo jubilarnih 35 godina od osnivanja i početka rada ustanove i 75 godina od početka predškolstva u Topoli. Počeli smo sa malim kapacitetima, a godinama je bilo sve više dece koja su želela da pohađaju naš vrtić. 

 

Video: Dragoslav Spasić

Od tri grupe celodnevnog boravka i dve grupe poludnevnog, taj broj grupa se povećao, pa danas imamo deset grupa celodnevnog boravka i 14 grupa pripremnog predškolskog programa, ali su potrebe još veće. Ovim velikim gestom Fondacije Novaka Đokovića, dobili smo nešto što nam je bilo neophodno, da smestimo našu decu i tako učinimo njihovo detinjstvo i odrastanje lepšim“, zaključila je  Jovanović.

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA TOPOLA