Dobijena sredstva u iznosu od milion evra za rešavanje problema sa poplavama u ćuprijskoj opštini !!!

  • Izvor: N.E.

09/07/2019

Ćuprija- „Mi smo rešili sve kritične tačke kod vodotokova prvog reda – Velike Morave i Ravanice. Svake godine imamo problem sa Ludim potokom u delu grada kod Škole za muzičke talente i tu dolazi do poplava“, istakao je predsednik opštine Ćuprija, Ninoslav Erić.

„Znamo da je 2014. godine Ludi potok pronašao svoj put kroz grad i da su se tada vode slivale ulicama sve do Morave. Mi smo prošle nedelje na sastanku sa ljudima iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uspeli da dobijemo sredstva u iznosu od milion evra za rešavanje tog višegodišnjeg problema. Krenuli smo sa realizacijom, trenutno radimo elaborat po kome će sve vode sa Dobričevskih tabli da budu svedene u jedan kanal koji će se ulivati u Moravu, tako da moramo za dva meseca da završimo elaborat, kako bi u septembru krenuli u izgradnju kanala. Mi smo jedna od deset opština koje su nakon poslednjih poplava dobile sredstva za rešavanje ovakvih problema“, saopštio je većnicima Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija, na danas održanoj 68. redovnoj sednici Opštinskog veća.


taxi stara carsija4-2 (490 x 145)
taxi stara carsija4-1 (490 x 145)
taksi 1 (600 x 154)
taksi 5 (600 x 154)
taksi4 (600 x 154)

Predsednik Erić, ujedno i predsedavajući izvršnog organa opštine Ćuprija, upoznao je članove Opštinskog veća sa ovom vešću na sednici čiji je dnevni red imao nekoliko tačaka koje su se bavile planovima, programima i merama odbrane od poplava za vodotokove drugog reda, u šta spada i predmetni Ludi potok.

Podsetimo, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je na teritoriji opštine Ćuprija već finansirala nekoliko vrednih projekata, ali se ipak izdvaja ono što će sredstvima kancelarije u bliskoj budućnosti biti urađeno – potpuna rekonstrukcija Opšte bolnice u Ćupriji, pre svega.

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA