Konferencija Budućnost STEAM obrazovanja u Srbiji u organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac !!!

  • Izvor: Fondacija Ana i Vlade Divac

08/06/2021

Online konferencija Budućnost STEAM obrazovanja u Srbiji koju organizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa NCR Srbija, biće održana u utorak 15. juna od 12 časova.

trong>Na događaju će biti predstavljeni rezultati projekta Podrška STEAM obrazovanju u Srbiji koji realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centrom za promociju nauke, ali će se razgovarati i o budućnosti STEAM obrazovanja u Srbiji iz vizure kompanija, fondacija, ministarstva, nastavnika i učenika škola.


U okviru ovog projekta, devet škola je dobilo sredstva za nabavku opreme za realizaciju savremene nastave i vannastavnih aktivnosti iz STEAM oblasti. Donacija u vrednosti od 3,5 miliona dinara omogućiće da više od 7000 učenika u Srbiji dobije kvalitetnije obrazovanje u domenu nauke, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike, kroz unapređenje savremene nastave i vannastavnih aktivnosti.

Engleski pojam STEAM javlja se kao akronim, koji upućuje na nekoliko akademskih disciplina: nauka (science), tehnologija (technology), inženjerstvo (engineering), umetnost (arts) i matematika (mathematics).  Prema mišljenju brojnih stručnjaka, STEAM veštine ne treba izučavati izolovano kao posebne predmete, već ih je potrebno implementirati u sve škole, bez obzira na dominantni profesionalno-obrazovni profil za koji bi se učenik opredelio. Bez obzira čime će se pojedinac baviti, STEAM predmeti biće mu neohodni za uspešno snalaženje na tržištu rada.

POGLEDAJTE AGENDU OVDE.

BIZNIS REČ EKONOMIJA