U SUSRET OPLENAČKOJ BERBI

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Autor:MEDIA PS

Još samo nekoliko dana je do 61. Oplenačke berbe. Predsednica Opštine Topola, Jasna Vuković, dala je ekskluzivan intervju za naš portal.

Kao i svake godine manifestacija počinje aktivnostima za najmlađe. Ulice Topole biće obojene najlepšim bojama dok novu pešačku zonu budu ispunili mališani PU „Sofija Ristić“ odeveni u svoje kostime. Šarene i vesele kreacije, često tematske i originalne uvek uvesele stanovnike Topole. Ova vesela i koloritna delegacija se uvek prošeta do zgrade opštine gde ih dočekaju predsednik i ostali zaposleni u opštini sa prigodnim poklonima. Nastupi fotografisanje i svake godine, početak Oplenačke berbe ulice Topole odzvanjaju razdraganim smehom. Nakon toga, za najmlađe ove godine predviđen je prigodan program – Dečji hor „Krcko Oraščić“ i pozorišna predstava „Šljivarski boj“
Svečano otvaranje manifestacije je poseban doživljaj.

Uz brojne goste i prigodan program, uz pucnje čuvenog topa aberdana biće otvorena i ova 61. po redu manifestacija. Kao i svake godine, očekujemo brojne goste iz susednih opština, predstavnike ministarstava kao i Vlade Srbije.

Posle svečanog otvaranja, program se i dalje nastavlja u duhu u kom je dan i počeo. Petak je dan posvećen deci, pa će brojni dečju folklorni ansambli svoje umeće pokazati prisutnim posetiocima i meštanima do večernjih časova, kada nastupa zabavni program u organizaciji OP TOP radija. Ovaj lokalni medij slavi svoj jubilej, 30 godina postojanja i tim povodom u goste na binu na Vinskom trgu dovodi brojne poznate umetnike koji će zabavljati publiku.

Subota kao „glavni dan“ takođe ima uobičajene aktivnosti. Izložbama pasa svih rasa u organizaciji Kinološkog društva „Karađorđe“ kao i izložbom SŠ „Kralj Petar I“ grožđa , voća i ostalih poljoprivrednih proizvoda od jutarnjih časova kreću aktivnosti i ove subote.
Ne treba zaboraviti da će se uz aktivnosti koje su planirane od strane Saveta za organizaciju Oplenačke berbe i svih institucija uključenih u realizaciju na ulicama Topole naći brojni proizvođači vina, poljoprivrednih proizvoda, zanatlija koji će posetiocima nuditi svoje proizvode.
Kako je Oplenačka berba simbol tradicije, kulturnog i istorijskog nasleđa uz brojne sadržaje na ulicama Topole bina na Vinskom trgu nekoliko sati biće ispunjena pesmom i igrom Izvornih pevačkih grupa (muških i ženskih) i folklornih ansabala iz Srbije, Austrije i Republike Srpske.
Posebnu čar manifestaciji daje defile učesnika Sabora izvornog stvaralaštva. Od Oplenca, duž prepunih ulica protegne se bogatstvo boja, narodnih nošnji, pesme i igara iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske do Karađorđevog grada, gde zvanično bude otvoren Sabor. Na ovoj pozornici biće prikazano svo bogatstvo naše tradicije, spektar pesme i igre, običaja i lepote narodnih nošnji ansambala koji ove godine gostuju na manifestaciji.
Vrhunac ovakvog dana, bogatog raznovrsnim dešavanjima upotpuniće nastup Harisa Džinovića na Vinskom trgu za sve ljubitelje dobre pesme.

Nedeljno prepodne je tradicionalno predviđeno za dodele nagrada pa će i ovog puta na Vinskom trgu biti nagrađeni brojni dobitnici iz različitih oblasti – najlepše dvorište, najlepša pesma o vinu, deca dobitnici nagrada na likovnom konkursu Društva učitelja itd. Kako dan bude odmicao na bini će se smenjivati mlade pevačke grupe, kao i predstavnici tradicionalnog pevanja Rudničkog kraja. Posle pesme uvek ide i igra, pa će nam se predstaviti brojni folklorni ansambli.
Šlag na torti biće TRIPLET (KUD „Oplenac Topola, KUD „Tent“ Obrenovaci KUD „Sedmica“ Ugrinovci)
Kraj Oplenačke berbe biće začinjen nastupom predivne Ivane Jordan i bogatim vatrometom.
Verujem da će sve predviđene aktivnosti biti realizovane u potpunosti kao i da će i ove godine Oplenačka berba ispuniti očekivanja kako brojnih gostiju koji nam dođu tako i stanovnika Topole. Iskoristiću i ovu priliku da preko Vas pozovem sve drage ljude da nam dođu i uživaju u lepotama Topole“, izjavila je Jasna Vuković, predsednica opštine Topola na kraju ekskluzivnog intervjua za portal MEDIA PS povodom Oplenačke berbe.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA