PALMA OBIŠAO RADOVE na izgradnji na Kulturnog Centra u Jagodini- “Nastavljamo da gradimo i zapošljavamo”, poručio je Marković !!!

  • Izvor:

15/04/2020

Jagodina- Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obišao je radove na izgradnji Kulturnog centra u Jagodini.


to: printsreen/D.M)

„Drago mi je da što je Krizni štab Srbije dao saglasnost da može da se nastavi gradnja, kako visokogradnja tako i niskogradnja i mi u Jagodini nastavljamo sa izgradnjom Kulturnog centra, koji će imati 650 mesta i biće jedan od najboljih kulturnih centara u Srbiji. 

Važno je da nastavljamo da otvaramo fabrike koje zapošljavaju ljude, da oni koji su prestali da rade da se vrate u fabrike, da naši poslodavci ponovo zauzmu svoja stara tržišta, a mi kao grad da stvaramo uslove da dovodimo investitore i ono što je najvažnije za građane Srbije, ako hoćete da čuvamo naš identitet, moramo da poštujemo kulturu, veru, čiji smo, šta smo, odakle smo, jer, ako mi nas poštujemo, poštovaće nas i oni drugi.


Nadam se da Srbi to dobro rade i da od početka maja više ne govorimo o nečemu o čemu smo govorili prethodnih 45 dana. 

Nećemo moći da zaboravimo, ali da pričamo o lepiom stvarima, a da te lepe stvari donose interes svakoj porodici u Srbiji“, rekao je Marković. „Juče sam dobio pismo od jednog nemačkog investitora, koji je ptovrdio zakup hale u Jagodini gde će zaposliti 300 radnika, a austrijska kompanije ŠIDER, sa kojom smo napravili ugovor i koja ja trebala da postavi kamen temeljac za svoju fabriku u Jagodini, neposredno pre uvođenja vanrednog stanja, to će učliniti po završetku vanrednog stanja. 

Radi se o kompaniji koja proizvodi hidraulične motore i pumpe“, izjavio je Dragan Marković Palma. Nov kulturni centar imaće oko 2850 kvadrata, a nova pozorišna sala imaće kapacitet od 650 mesta. Ukupna vrednost radova je 335 miliona dinara. Učešće države je 10 posto, a grada Jagodine 90 posto.

VESTI GRADA