VRAĆA SE STARI SJAJ KRALJEVOJ VINARIJI U TOPOLI-Uskoro će se krenuti u rekonstrukciju jedne od najstarijih vinarija u Srbiji

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Filip Marković

Topola- Dugi niz godina, nameće se pitanje obnove Kraljevske Vinarije, a prema objavi predsednika opštine Topola, uskoro se očekuje uređenje pomenute vinarije, koja je jedan od simbola varošice podno Oplenca!

Foto: facebook Vladimir Radojković

Prenosimo Vam deo objave predsednika Vladimira Radojkovića:

„Posle više od 70 godina, konačno će se krenuti u rekonstrukciju Kraljevog podruma. Već godinu dana rukovodstvo opštine Topola u saradnji sa upravom Zadužbine kralja Petra radi na realizaciji ovog projekta. Konačno možemo reći da smo na korak od početka realizacije istog. U saradnji sa Ministarstvom turizma obezbeđena su sredstva iz fonda Evropske unije za rekonstrukciju Kraljevog podruma. Opština Topola je dobila investitorska prava od Direkcije za imovinu RS, uradila projekat i obezbedila sve potrebne dozvole.

„Veliku zahvalnost dugujem našoj glavnoj urbanistkinji Marijani Andrić koja je verovala da ćemo uspeti i kada stvari nisu tako izgledale. Naš zemljak i veliki prijatelj Topole, arhitekta Nebojša Glišić je nesebičnim zalaganjem i donacijom građevinskog dela projekta u zadnji čas spasao isti.

„On je živi dokaz da Topola nije zaboravljena od njenih građana koji su veliki stručnjaci, a svoju karijeru su izgradili negde drugde. Ukupna vrednost projekta iznosi 1.200.000 evra“.- napisao je na svom facebook profilu Vladimir Radojković predsednik opštine Topola.

Takodje, Radojković je na istom tekstu osvrnuo i na trenutnu političku sitaciju u opštini, ali o tome više možete pročitati na njegovom facebook profilu..

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA