VANREDNA sednica skupštine Topola !!!

 

VANREDNA sednica skupštine Topola !!!

  • Autor: Dragan Spasić

03/10/2017

Topola- Juče 2 oktobra je održana vanredna sednica Skupštine Topola.  Usvijeno je dosta bitnih odluka.

Prva je da se kao Skupština Opština koja je osnivač da saglasnost da dom zdravlja Sveti Djordje u Topoli dobije na trajno korišćenje vozilo Citroen c-8 sa 7 sedista za prevoz pacijenata iz nase opstine na dijalizu.

ilo je Ministrastvo pravde doniralo Topoli iz kontigenta trajno oduzetih vozila iz predmeta osudjenima za krivicna dela. Bez te odluke vozilo se ne može  preuzeti a neophodno  je.Zahvaljujući ministarki Kuburović sto je održala obećanje i ovakvo vozilo koje je i velike meterijalne vrednosti donirala Topoli. Druga veoma važna odluka a tiče se deponije u Topoli i problema sa preradom smeća . Napokon odlukom vlade Srbije, Opština je postala vlasnik celokupnog zemljišta na kojem se nalazi deponija a to je bitno da se  verifikuje i uvede u posed preduzeće koje ce napokon krenuti sa primarnom reciklazom otpada i da se na trajan način reši ovaj problem . Ideja je da se sagradi moderna biogasna stanica od staroga smeca.

Treća odluka je izmena sistematizacije u ustanovama u Topoli gde je osnivač opština a tiče se smanjenja po jednog zaposlenog u biblioteci i kulturnom centru a proširenje za taj broj  turističkoj  organizaciji Topola,  Jer vizitorski centar je skoro završen potrebno je da već za  Oplenačku berbu bude spreman za otvaranje, a nema dovoljno ljudi jer  turistička  ima samo tri zaposlena.  Zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru ne može se niko primiti sa strane tako da mora se samo raditi unutar postojecih zaposlenih premestaj.  Završena je i javna nabavka za dodatne dubinske bušotine za pitku vodu u Topoli.   Radovi počinju već u ponedeljak najpre se radi proširenje izvorista Vrelo. Ove bušotine  trebaju doneti nove količine pitke vode koja će se koristiti kada su maksimalne potrošnje. Na kraju što se tiče Oplenačke berbe,  ove godine 54. berbu po redu u petak 6. oktobra u porti Karađorđeve crkve otvoriće potpredsednica Vlade republike Srbije Zorana Mihajlović.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA TOPOLA