U Vinči kod Topole održan „Vinski turizam kao potencijal za razvoj opštine Topola“

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor:Udruzenje mladih Topola

U nedelju 14. maja je u vinariji Aleksandović u Vinči održan događaj pod nazivom „Vinski turizam kao potencijal za razvoj opštine Topola“ na kom su studenti sa različitih fakulteta iz Srbije predstavljali svoju viziju za poboljšanje pozicije Topole na turističkom tržištu.

Foto: Iuvenes

Pored izlaganja studenata, događaju su se priključile i neke od vinarija iz Šumadije, kako bi gostima predstavile svoju ponudu vina.
Događaj je otvorio Đorđe Zečević, učenik SŠ „Kralj Petar I“ koji je na harmonici odsvirao neke od naših najpoznatijih pesama posvećenih vinu i grožđu, potom je Magdalena Karić, takođe učenica srednje škole u Topoli, recitovala pesmu posvećenu uživanju u vinu. Prisutne goste je pozdravila i voditeljka programa Marija Obradović, direktorka OŠ „Živko Tomić“.

Zastupnik Udruženja „Iuvenes“ Topola i organizator događaja Jovan nikolić je istakao da je zahvalan svima koji su prepoznali ideju i važnost toga da se vinski turizam u Topoli podigne na viši nivo, kako bismo mogli da, kao opština, budemo konkurentni na turističkom tržištu. „Nadam se da će ovaj događaj da preraste u tradicionalnu manifestaciju i da će se iz godine u godinu održavati i u ostalim vinarijama“.

Potom se prisutnima obratila i predsednica žirija, princeza Ljubica Karađorđević, koja je naglasila da Topola nema kapacitet da bude niskobudžetna turistička destinacija, niti da to treba da postane i da je jako važno razvijati vinski turizam, pogotovo kada je upotpunjen kulturnim, verskim i istorijskim sadržajima.
Pored princeze Ljubice, žiri su činili i princ Mihailo Karađorđević, Miroslav Knežević (dekan fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment), Veselin Despotović (vlasnik vinarije Despotika) i Vladimir Radojković, predsednik opštine Topola.

Svoje vizije za razvoj vinskog turizma su predstavljali studenti sa Ekonomskog fakulteta iz Beograda, Tehnološko-metaluškog fakulteta, Poslovnog fakulteta Univerziteta Singidunum i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje.
Nakon dugotrajnih dogovora, članovi žirija su doneli odluku da prvo mesto dodele timu sa Univerziteta Singidunum.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA