U Topoli održana prezentacija pravilnika o dodeli bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu(50%-40%-10%) !!!

  • Izvor i foto: opština Topola

30/03/2021

Poljoprivrednici, privredni subjekti sa teritorije Topole i regiona, kao i predstavnici banaka su u Topoli, danas, među prvima u Srbiji, prisustvovali prezentaciji Pravilnika po kojem će kroz Javni poziv moći da konkurišu za investicije iz oblasti poljoprivrede tako da ostvare 50% bespovratnih sredstava sa PDV-om, imaju učešće od samo 10%, a za preostalih 40% uzmu kredit kod poslovne banke.


Prezentacija Pravilnika je održana u saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Kragujevac i Agencijom za ruralni razvoj opštine Topola. Prisutne je pozdravio predsednik opštine Topola Igor Petrović, kao i član veća za poljoprivredu Momčilo Vasiljević.


Na prezentaciji, prisutni su bliže upoznati sa uslovima koje propisuje Pravilnik i dobili odgovore na svoja pitanja. U narednom periodu očekuje se još prezentacija na ovu i ostale teme vezane za subvencije iz oblasti poljoprivrede u saradnji sa Savetodavnom i stručnom službom Kragujevac i ostalim relevantnim institucijama iz ove oblasti, a zainteresovani će biti obavešteni putem sredstava informisanja.

VESTI GRADA TOPOLA