Svečano otvorena sportska dvorana u Srednjoj školi “Kralj Petar I” u Topoli

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

O.Topola/MEDIA PS

Topola- Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović svečano je večeras otvorio rekonstruisanu sportsku dvoranu Srednje škole “Kralj Petar I” u Topoli.

Foto: Facebook-Opština Topola

Rekonstrukcija sportske dvorane predstavlja prvi korak ili fazu u izgradnji budućeg Doma učenika kapaciteta 60 ležajeva. Ukupan iznos uloženih sredstava je 42 miliona dinara, Opština Topola obezbedila 14 miliona dok je  Iz republičkog budžeta izdvojeno još 28 miliona dinara.

Kompletno uređenje same hale obuhvata nove svlačionice, tuš kabine, nove instalacije struje, vode i ventilacije, nove tribine za oko 280 mesta i sve što podrazumeva jedan moderan sportski objekat, navodi se na facebook profilu opštine Topole.

.Pored ministra Martinovića prisutnima su se  obratili predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković kao I  direktor škole Miloš Petković.

Važno je napomenuti da je Ministar Aleksandar Martinović izrazio zadovoljstvo jer će sportski objekat biti u funkciji ne samo učenicima već i omladini koja će se baviti sportskim aktivnostima i na taj način velikim delom odvojiti od poroka savremenog doba.

Martinović je takodje naglasio da se Ministarstvo državne uprave u ovom slučaju pojavljuje kao partner koji pruža pomoć lokalnim samoupravama i najavio i realizaciju budućih projekata kako u samoj Topoli, tako i u Republici uopšte.

Sportski i kulturno-umetnički program obeležio je ovu svečanost- I ovom prilikom  odbojkaši domaćeg OK “Karađorđa” ugostili su beogradsku “Crvenu zvezdu”, što je prisutnima dalo još veću čar.

Foto: Facebook-Opština Topola

 U umetničkom delu programa nastupilo je Kulturno umetničko društvo “Oplenac” iz Topole.

Topola je danas dobila sve što potrebno za jedan savremen  sportski objekat koji će biti u funkciji ne samo učenicima već i omladini koja će se baviti sportskim aktivnostima

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA