Švajcarski program počinje sufinansiranje projekata koje su predložili građani Topole !!!

05/10/2020

Topola je jedna od prve četiri opštine, od ukuno 18, u kojima će švajcarski program „Reforma poreza na imovinu“ sufinansirati projekte koje su predložili građani. Ukupno je predloženo šest projekta, za koje je glasalo više od 60 stanovnika ove opštine.


Ukupna vrednost svih predloženih projekata je oko 1.600.000,00 dinara, i deo tog novca Topola će dobiti kao donaciju vlade Švajcarske, kroz program „Reforma poreza na imovinu.

Zadovoljni smo odzivom građana Topole. U narednih par meseci očekujemo da i sve ostale opštine raspišu pozive za građane koji žele da predlože šta smatraju da je njihovim lokalnim samoupravama najpotrebnije, Mi smo za to izdvojili ukupan fond od 16,5 miliona dinara“, kaže dr. Branislav Milić, stručnjak na programu švajcarske vlade „Reforma poreza na imovinu“.


Projekti za koje građani Topole smatraju da su najpotrebniji njihovoj opštini su rekonstrukcija rodne kuće Radoja Domanovića, park u Junkovcu, kao i uređenje fudbalskog terena u Gornjoj Trnavi. Predlozi su stigli i za uređenje igrališta na otvorenom sa pratećim sadržajem u naselju Despotovica, zatim uređenje centra u naselju Belosavci, kao i rekonstrukcija mesne zajednice u Šatornji.

Dosadašnji plan bio je da se svi projekti završe do kraja ove godine, ali ako bude bilo potrebe, moguća su i manja odlaganja.

VESTI GRADA TOPOLA