Rukometaš RK Karadjordje iz Topole Ivica Karić dvadeset dve godine se aktivno bavi sportom !!!

  • Autor: Dragana Marinković

15/09/2020

Topola- U subotu, 19. septembra igra se baražna utakmica izmedju RK Karadjordje iz Topole i RK Župa iz Aleksandrovca za ulazak u rukometnu Super B ligu. Kapiten tima RK Karadjordje je Ivica Karić, čovek koji se već dvadeset dve godine bavi rukometom.  


Foto: Ivica Karić

Ivica je počeo aktivno da igra rukomet 1998. godine u četrnaestoj  godini života u RK Karadjordje i do danas je ostao veran svom klubu bez obzira što je imao ponude od drugih većih klubova. U ovom klubu je kapiten devet godina. Želeo je da prekine igračku karijeru, ali je ostao i ove sezone da pomogne ekipi da ponovo udje u Super B ligu. Osim Super B lige igrao je i u Super drugoj ligi Jugoslavije. Ivica je za naš portal rekao  da je njegov prvi trener i čovek koji ga je uveo u čari rukometa Dragan Vlajić Vlaja, sa kojim je dugo godina i igrao u rukometnom klubu Karadjordje.
U dosadašnjoj rukometnoj karijeri igrao je sa mnogim poznatim imenima iz sveta rukometa. Neki od njih su Miloš Pešić (reprezentativac), Ivan Vukadinović, Bane Simonović (legenda rukometa u Arandjelovcu i staroj Jugoslaviji), Goran Djurdjević, Ratko Nikolić (reprezentativac i najbolji pivotmen sveta).


Kariću su dodeljivane brojne nagrade. 2018. godine je dobio nagradu za zasluge u razvoju sporta u opštini Topola.Ivica se uporedo bavio i fudbalom i nastupao je u mnogim ekipama do zone Srpske lige. U mnogim ekipama je bio kapiten. 

Fudbalom se bavio iz finansijskih razloga ali je presudila ljubav prema rukometu.


Sedam meseci je igrao fudbal u Superligi Kanade, gde je ujedno trenirao i decu.


Danas je Ivica oženjen, otac dvoje dece koja se, takodje, bave sportom.  Sin trenira fudbal u AF Duljaj a ćerka trenira u Ashikara klubu Oplenac..Njegovi planovi posle igračke karijere se prvenstveno odnose na njegovu decu. Cilj mu je da izgura svoju decu u sportu kako bi ostvarila sve ono što on nije uspeo, prvenstveno iz finansijskih razloga.  Ivica kaže da će ostati u sportu do kraja života i da će se uvek boriti da se uradi što više na poboljšanju sporta u Topoli. Kao što smo na početku teksta najavili, u subotu će biti odigrana baražna utakmica za ulazak u rukometnu Super B ligu protiv tima RK Župa iz Aleksandrovca. Utakmica će se igrati od 19h bez prisustva publike ali će imati live streem. Ivica Karić će predvoditi ekipu kao kapiten.Želimo našim rukometašima puno dobre igre i puno sreće u utakmici.

SPORT VESTI GRADA TOPOLA